Биатлонистите ни се завърнаха от Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг.

...
Биатлонистите ни се завърнаха от Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг.
Коментари Харесай

Анев: Всяка моя дума предизвиква скандал

Биатлонистите ни се завърнаха от Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг. Най-добрите ни състезатели при мъжете Красимир Анев и Владимир Илиев обявиха, че не са удовлетворени от представянето си.

Според Анев аргументите за незадоволителните резултати са няколко, само че означи, че не търси кавги с крайните си изявления.

" Ясно е, че не се получи това, за което бяхме подготвени и което чакахме. Причините са доста, ще си ги проучваме по-задълбочено с треньора, с федерацията и се надявам да не позволяваме повече същите неточности ", разяснява Анев на летище " София ".

" Защо имахме толкоз неточности в стрелбата? Ами, стрелбата на тази олимпиада беше малко лотарийна за някои състезатели, зависи от шанса. Лично при мен нямаше вятър и това не ме оправдава, грешките са си неточности. Особено в спринта, това си бяха чисто мои неточности. Мога да обвинявам само себе си. Ако желае да побеждава, човек би трябвало да се научи да побеждава себе си, да се оправя с по-напрегнатите обстановки душевен. Стрелбата и представянето на другите не ги разясня, тъй като се приготвям настрана. "

" Лошото показване на щафетата? По принцип и там не ми се получи стрелбата. Нямаше вятър, просто не бях в положително положение за осъществяване на пукотевица. Опитвах се да карам с групата, с която излязох, а това не беше допустимо на този стадий от формата ми и материалното ми обезпечаване. И по тази причина се получи тази провалена пукотевица на прав. Нямаше вятър, нямаше нищо, просто ми беше с напрежение - доста повече в сравнение с в самостоятелните стартове, тъй като отговорността при щафетата е доста по-голяма… влязох с огромна отмалялост на стрелбището и не устоях на психическото напрежение ", продължи 30-годишният самоковец.

" Никога не съм търсил кавги. Скандалите се извличат от всяка моя дума. Когато споделям какво се е случило в надпреварата, когато върша първия разбор за себе си, хората го поясняват по доста неправилен метод. Ако прегледат интервютата на другите спортисти от другите страни - всеки споделя какво се е случило по време на надпреварата. В това няма нищо неприятно. Казах, че може да стане скандал поради това, че бих изкоментирал някои от аргументите и ще настане огромна врява, а не би трябвало да е по този начин. По принцип основната причина за неуспехите ми е, отново споделям, това, че самият аз не съумях да се преборя с олимпийското напрежение. "

" Репликата за пълнежа беше прочувствено изявление. Случва се от време на време човек да си мисли такива неща. Във всеки един аспект има още какво да се желае. Не споделям, че сме най-бедните, че нищо не ни е обезпечено и така нататък, само че има доста какво да се желае, тъй като в случай че стартира да ви обяснявам за вложенията, които вършат другите тимове, защо става въпрос - няма да ми стигне един ден ", продължи Анев.

" Дали се разделям от останалите? Аз съм си избрал да не упражнявам с националния селекционер и няма нищо неприятно в това. Мога да ви изброя най-малко 10-15 индивида от Световната купа, които се приготвят по същия метод и нямат никакви проблеми по връзките на организацията в техните тимове и федерации. Не знам за какво съм набеждаван, аз съм избрал своя път и не скърбя за това. Не виждам по какъв метод се деля… избрал съм своя път, тъй като не виждам вероятност в това да се сготвям с треньора на националните гарнитури. Не виждам нищо неприятно в това ", сподели още той.

" Аз може да изисквам, може да подлагам на критика моите ръководители, само че в никакъв случай не съм влагал нищо персонално, а постоянно концепцията е да надграждаме, да си вършим по-добра организация, с цел да вървим напред. Както аз подлагам на критика, по този начин и понасям рецензии, напоследък се разбираме добре с моите ръководители ", приключи Анев.

Владимир Илиев съобщи, че е бил покрай орден: " Не ни стигна доза шанс, само че това не е опрощение. Бях квалифициран и имах късмет действително за орден, само че в биатлона е по този начин - един изстрел не беше задоволителен. "

" И в самостоятелното, и в спринта имах опция за първите осем реалистично, а даже и за орден, само че по този начин е в спорта. Не съумях да се събера. Може би и напрежението си сподели думата. Толкова сме били готови очевидно ", съобщи състезателят с най-предно класиране измежду биатлонистите - 19-ото място в самостоятелния старт.

" Много са проблемите като цяло в България, освен в биатлона - като се почне от детско-юношеския спорт, през базите и, несъмнено, от финансова позиция. Малка страна сме, опитваме, борим се. Доста хора го виждат, че с много по-ниски бюджети и личен състав съумяваме да ги побеждаваме в много от надпреварите. Просто в олимпиадата не успяхме да се съберем и да покажем доста прекрасен резултат, а имаше опция ", добави Илиев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР