„Би било много жалко, ако мъже, оглавяващи едни от най-важните

...
„Би било много жалко, ако мъже, оглавяващи едни от най-важните
Коментари Харесай

Любомир Стефанов: Жестът на Гешев към Радев е дрънкане на пистолет в кобура

„ Би било доста тъпо, в случай че мъже, оглавяващи едни от най-важните институции в България за публичния интерес, се занимават да водят политическа война между тях. “ Това сподели в предаването " Преди всички " Любомир Стефанов, политолог и академични учител.
„ На мен не ми излиза наяве какво е това, за какво в този момент и по какъв начин по този начин. По-скоро е политически жест, колкото и да не наподобява на основния прокурор да прави такива, защото той би трябвало да бъде също като президента – надпартийна и аполитична фигура. "
Стефанов оприличи „ тези първи жестове “ на новия основен прокурор на „ тракане по масата или по-скоро циркулиране на територията и дрънчене с револвера в кобура – да забележим, че има нов шериф в града, да разбираем, че законът и разпоредбите може би имат нов страж и той съществено има намерение да извършва отговорностите си. “

Има ли възможност протичащото се сред прокуратурата и президентството да е опит за разпръскване на вниманието?

„ Това би било тъпо и прекомерно на ниска цена, бутафорен опит за отклонение на публичното внимание. Всеки от нас, заради естеството на обстоятелството, че сме 21 век и имаме достъп до повече от един, десетки информационни канали, осведомителни – виждаме действителната картина в страната и такива официозни политически димки сякаш оставят само горчив усет в устата. Опит за замазване на ситуацията и мятане на прахуляк в очите “, разяснява Любомир Стефанов.

„ Това, което разбирам аз и всеки разумен българин, е – пределно ясно е какво е измяна и какво е акт в нарушаване на Конституцията “, добави политологът, съгласно който питането на основния прокурор, отправено към Конституционния съд, е „ безпочвено и ненужно “.

Стефанов уточни, че има „ подозрения за измама “, а „ информацията сякаш излиза в обратна посока “.

" И оттук насетне всевъзможни отклонения във въпроса има ли импийчмънт или няма, съгласно мен са към този момент прегряване на нещата и минаване на безусловно друго равнище ", посочи Любомир Стефанов.

Той разяснява и тезата, че дейностите на основния прокурор Иван Гешев по-скоро ще усилят известността на президента Румен Радев и поддръжката за него.

„ Следващите президентски избори са на предостатъчно далечно разстояние от сегашния миг. Силно се колебая основният прокурор да не си дава сметка каква услуга прави на президента – онази българска приказка за изписването на вежди и изваждането на очи. Не считам, че задачата му е тази. Може би има някоя, която на нас ни остава неразбираема. "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР