БГНЕС Започва чистка в държавната администрация. Със стартиращата реформа броят на

...
БГНЕС
Започва чистка в държавната администрация. Със стартиращата реформа броят на
Коментари Харесай

Започва чистка в държавната администрация

БГНЕС Започва чистка в държавната администрация. Със започващата промяна броят на чиновниците в звената счетоводство и човешки запаси ще бъде доста понижен.
Те ще бъдат извадени от обособените структури по места и към този момент този вид активност ще се прави на централно равнище.

Това стана ясно при представянето на пилотен план за метаморфоза на централната администрация. Той беше показан от Томислав Дончев и непрекъснатия представител на Световната банка за България Тони Томпсън.

Очакванията са за съкращения и понижаване на разноските за прехрана на служителите, а импровизирано се приказва за орязване на администрацията с към 30%.

Предстои промяна и в метода на ръководство на почивните бази на ведомствата. Те са над 100 и всеобщо са на загуба. " Ако процесът допуска тези функционалности, които до момента са уреждани децентрализирано да бъдат изпълнявани от по-малко хора - те ще бъдат изпълнявани от по-малко хора. в този смисъл изцяло обикновено е да има съкращаване на броя на чиновниците ", съобщи вицепремиерът Томислав Дончев.

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР