БГНЕС Специализираният апелативен съд остави в ареста Вълчо Арабаджиев, син на

...
БГНЕС
Специализираният апелативен съд остави в ареста Вълчо Арабаджиев, син на
Коментари Харесай

След 5-часово заседание, съдът остави Вълко Арабаджиев в ареста

БГНЕС Специализираният апелативен съд остави в ареста Вълчо Арабаджиев, наследник на Ветко и Маринела Арабаджиеви, който е упрекнат за присъединяване в незаконна група за пране на пари, управителен от родителите му. 

Определението на правосъдния състав, воден от Галя Георгиева, беше произнесено след 5-часово заседание и е дефинитивно. то е подписано с изключително мнение от един от членовете на състава, заяви БНР.

По време на съвещанието съдът одобри тройна здравна експертиза от " Пирогов “, съгласно която Вълчо Арабаджиев не страда от заболяване, което да не му разрешава да бъде в ареста. Адвокатът му Илиян Василев съобщи в залата, че прокуратурата няма доказателства, за това че подзащитният му е знаел за възможен незаконен генезис на над 5 млн. лева, открити в банкови касети на негово име. 

Съдиите означиха, че смяна на мярката на Арабаджиев в по-лека би затруднило следствието, като съгласно тях има опция той да се укрие.

Арабаджиев беше арестуван в края на август като част от проведена незаконна група на родителите му за данъчни закононарушения и пране на пари.

За трети път отбраната на обвинения желае намаляване на мярката му за неотклонение. На съвещанието в четвъртък пред магистратите беше показана тройна съдебно-медицинска експертиза, която удостоверява, че проблемите на Арабаджиев с гръбнака не постановат хирургична интервенция, нито медикаментозно лекуване. Именно това бе един от претекстовете на съда да остави обвинения в ареста. 

За неуважително отношение към съдиите беше санкциониран юристът на Арабаджиев Илиян Василев. Той за следващ път съобщи, че клиентът му не е знаел, че откритите над 5 млн. в сейф на фамилията са от незаконна активност.

Защитникът показа и преписка, която съгласно него потвърждава, че банкнотите са поставени във въпросния сейф по искане на Маринела Арабаджиева.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР