БГНЕС Продажбата на активите на ЧЕЗ няма отношение към цената на

...
БГНЕС
Продажбата на активите на ЧЕЗ няма отношение към цената на
Коментари Харесай

КЕВР: Продажбата на активите на ЧЕЗ няма отношение към цената на тока

БГНЕС Продажбата на активите на ЧЕЗ няма отношение към цената на електрическата енергия, по тази причина няма никакво съображение да се смята, че цената ще бъде увеличена, разяснява във Велико Търново ръководителят на КЕВР Иван Иванов, представен от Българска телеграфна агенция.
По думите му сходни изказвания от някои представители и политици са чиста операция.

Той акцентира, че акциите са на енергийни сдружения в състава на ЧЕЗ АД, които не създават електрическа енергия, а правят мрежови услуги по систематизиране и доставяне.

КЕВР може да предприеме дейности при нефинализирана договорка тогава, когато продавачът предлага за пазара единствено обособена част от енергийно сдружение като материални активи. Когато става дума за продажби на акции, те като финансов инструмент не се управляват и контролират от комисията, посочи Иванов.

Той уточни, че от многократните изказвания на Гинка Върбакова се схваща, че тя е наясно, че не може да получи позволение за залагане на материални активи, по тази причина е заявила, че нейната компания ще заложи само акциите на сдруженията.

Тя повтори думи на ГЕРБ, разяснява водачът на Българска социалистическа партия
За двете благоприятни условия КЕВР нито е сезиран, нито ще се произнесе, тъй като няма проблем по който да се вземе отношение, акцентира ръководителят на КЕВР.

Той уточни, че в случай че бъде осъществена договорката и тогава бъдат нарушени изискванията на лицензиите, комисията ще пристъпи към административно-наказателни разпореждания с налагане на санкции до 3 млн. лева

Ако бъдат признати измененията в закона за енергетиката, които са в ход, КЕВР ще има спомагателна опция да глоби огромните сдружения с санкции до 10% от оборота за предшестващата финансова година, а крайната мярка е лишаване на лиценза, при положение на опасност на енергийната сигурност.

Иванов акцентира, че не е разговарял с Гинка Върбакова, защото тя не е началник на енергийните сдружения.

Председателят на КЕВР беше безапелационен, че все още няма терзания за енергийната самостоятелност на страната и за качеството на обслужването.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР