БГНЕС Правейки съпоставка с всички страни членки на Европейския съюз и

...
БГНЕС
Правейки съпоставка с всички страни членки на Европейския съюз и
Коментари Харесай

Янка Такева: Справихме се най-добре в Европа с дистанционното обучение

 БГНЕС Правейки параленост с всички страни членки на Европейския съюз и тук, нашите страни към Балканите, българската просветителна система се оправи най-добре. Всеки възпитаник е намерил своето място, а българският преподавател е воин.

Решението да се приключи годината дистанционно също беше вярно, тъй като е имало заплаха тя да не бъде приета. 

Това сподели за " Денят ON AIR " ръководителят на Синдиката на българските учители Янка Такева.

Най-важното, съгласно нея е, че на учениците тази форма на образование стартира да им подхожда извънредно доста. Имат опцията да научават нови неща по забавен за тях метод.

Трябва да се обръща съществено внимание на академичното обучение в горен курс, настоя тя.

Що се отнася до децата от 1 до 4 клас, отдалеченото обучение трябва да се прекрати след края на пандемията. Последното е позиция на Синдиката на българските учители, означи Такева. Социалното другарство сред учители и деца е значимо.

Такева съобщи, че са въведени доста новаторски политики в образованието. Пример е електронната библиотека, която е единствена в страните членки на Европейски Съюз, където учителите са разгласили своите уроци по време на пандемията. Там учителите са обменяли и опит: " по какъв начин и по какъв метод се оправят с образователните дисциплини ".

Децата от преучилищна възраст в някои връзки са добре готови, а в други - не, счита тя.

Такева показа, че се надява детските градини да отворят след 10-16 юли.

68% от учителите са се справили добре с преподаването на образователния материал отдалечено по време на рецесията с ковид. Това демонстрираха резултатите от социологическото изследване на " Маркет линкс ", огласени преди дни.

Един от главните заключения на изследването на социологическата организация е, че има добър толеранс на родителите, които поели главната тежест за началните класове с образованието на децата си у дома по време на рецесията с ковид.

Припомняме, че пандемията отсрочи едни изпити, а други отмени
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР