БГНЕС Парламентът прие да гласува рокадите в правителството като първа точка

...
БГНЕС
Парламентът прие да гласува рокадите в правителството като първа точка
Коментари Харесай

Не мина без скандали! Гласуват оставките, новите министри ще положат клетви

 БГНЕС Парламентът одобри да гласоподава рокадите в държавното управление като първа точка в дневния ред. Министър-председателят Бойко Борисов не участва в зала.

От опозицията желаеха министър председателят персонално да пристигна в пленарна зала и да стимулира предложенията за смени в кабинета.

Депутатът Иван Ченчев от Българска социалистическа партия упрекна ръководителят Караянчева, че изобщо не е поканила министър-председателят в зала и изиска да бъде осведомен къде се намира той.

Веднага по-късно на трибуната да показа кандидатурите за нови министри се качи вицепремиерът Томислав Дончев. В началото на няколко пъти той беше преустановяван от възгласи " оставка ".

С плана на решение, импортиран в четвъртък, се предлага Народното събрание да освободи от служба министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на вътрешните работи Младен Маринов, министърът на стопанската система Емил Караниколов, министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев и министърът на туризма Николина Ангелкова.

Депутатите би трябвало да одобрят досегашният вицепремиер по икономическата и демографската политика Марияна Николова да поеме и Министерството на туризма, в стола на Маринов да седне шефът на ГДНП гл. комисар Христо Терзийски, а в този на Ананиев – шефът на Александровска болница проф. Константин Ангелов.

Парламентът ще подложи на гласоподаване и рокадата във финансовото ведомство, където Горанов ще отстъпи мястото си на Кирил Ананиев, в контролът в Министерството на стопанската система ще поеме досегашният заместник-министър Лъчезар Борисов, написа още " БГНЕС ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР