БГНЕС Колкото повече се отлагат мерките, толкова по-строги ще трябва да

...
БГНЕС
Колкото повече се отлагат мерките, толкова по-строги ще трябва да
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев сподели кога да очакваме пълен локдаун

 БГНЕС Колкото повече се отсрочват ограниченията, толкоз по-строги ще би трябвало да бъдат, съобщи д-р Александър Симидчиев от " Демократична България “ във връзка с Коронавирус рецесията в България, оповестяват от политическата групировка.

“Хората не могат да се ориентират. Недоверието се генерира от там, че нямахме структурирана акция на разяснение въз основата на потребностите на хората ", сподели още той. “

В този късен стадий, когато пандемичният развой към този момент е доста разгорял, не мисля, че такива ограничения могат да доведат до трайни решения. Затова колкото по-късно става, толкоз по-строги би трябвало да бъдат ограниченията. Здравната система към този момент е претрупана ", съобщи той. 

Александър Симидчиев настоява за единение в лекарското съсловие и ясно мнение на гилдията, с цел да се избегнат свободни тълкувания на обособени експерти от сферата.

Според него България се е провалила в осведомителната акция, тъй като е имало само говорене без структурирано информиране.

“В страните с широкомащабна имунизационна акция хората не престават да боледуват. Но те боледуват доста по-леко, в лечебните заведения има доста по-малко хора и смъртността е по-ниска ", добави Симидчиев.

Той акцентира, че до момента в който в цяла Европа смъртността от Коронавирус сега е единични случаи, то в България всекидневно е трицифрена. Според него повода за антирекордите е разделянето в обществото. Той приканва хората да бъдат зрели като общество и да разчитат на съзнанието си.

“Трябва да съблюдаваме ограничения освен поради себе си, а поради цялото общество. Надеждата не е тактика, би трябвало да вършим систематични неща ", приключи той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР