БГНЕС Това е шестият дипломат, който за последната година бива обявяван

...
БГНЕС
Това е шестият дипломат, който за последната година бива обявяван
Коментари Харесай

Експерт: Русия ще засили натиска си към България след изгонването на шпионина им

 БГНЕС " Това е шестият посланик, който за последната година бива обявяван за " личност нон грата " от България. Изгонването на един посланик не значи, че числеността на тази задача в страната ни понижава. Ще има нов боен аташе на мястото на оповестения за подобен ", разяснява последния шпионски скандал у нас някогашният зам.-външен министър Милен Керемедчиев пред NOVA. 

" Мисията на Русия ще остане същата, ще бъдат изпращани нови хора, които рано или късно може би ще бъдат упреквани за същите действия ", добави той. 

Русия с ответни ограничения поради изгонването на съветски посланик за шпионаж от България

Според него вниманието и натиска от страна на Русия към България ще стане още по-голям, което той изясни с две условия. Първото е, че Съединени американски щати започнаха да постановат наказания на Турция и се чака доста мощно да се изострят връзките сред Съединени американски щати и Турция. Така България и Румъния стават забавни и територия, в които доста по-силно ще се усеща наличието на НАТО, поради това, че Турция става все по-непредвидима като членка на Алианса. Това трансформира източното крило на НАТО и го реалокира в Румъния и България.  Двете страни ще станат първите точки на прикосновение от структурите на НАТО с все по-активните съветски такива. 

Той добави, че страната ни е забавна за Америка от години, като се вземат поради провеждащите се от ден на ден учения у нас.

" Това е едната страна на този проблем. Втората е разногласието, който България води с Република Северна Македония. За Русия несъмнено забавянето на договарянията напълно дава отговор на нейните ползи ", сподели още Керемедчиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР