БГНЕС Нямаме абсолютно никакво намерение да правим компромиси с бойните способности

...
БГНЕС
Нямаме абсолютно никакво намерение да правим компромиси с бойните способности
Коментари Харесай

Каракачанов: Обмисляме да възобновим кампанията Бъди войник

 БГНЕС " Нямаме безусловно никакво желание да вършим взаимни отстъпки с бойните качества на армията и отговорностите, които тя би трябвало да извършва ". Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов на зенитен полигон Шабла пред публицисти, оповестиха от Министерството на защитата. Той следи дейностите на военнослужещите, които участваха в заключителния стадий на взаимните бойни и пробни стрелби по въздушни и надводни цели на зенитния полигон на Военновъздушните сили край с. Шабла.

Министърът на защитата Красимир Каракачанов акцентира, че точно в интервали след рецесия, има международни спорове и напрежения в разнообразни точки на света, а напрежението и на Балканите, и в Близкия Изток, и в Черноморския район е един непрекъснат проблем. " Следователно нямаме право да разсъждаваме по метода, по който някои безусловно популистки го вършат: Дайте да съкратим бюджета на армията и да го раздадем някъде ", акцентира министър Каракачанов.

В отговор на въпрос министърът на защитата сподели, че ще се навакса забавянето на модернизационните планове за нова бойна машина и нови кораби за Военноморски сили, породено от пандемията от ковид и невъзможността да се водят договаряния.

Той добави, че с цел да имат повече летателни часове водачите, би трябвало да има повече изправна техника. " През последните няколко години ние вършим всичко допустимо да възстановим и да въведем в употреба всички летателни платформи ", напомни министър Каракачанов.

Обмисля се акцията " Бъди боец " да бъде обновена през септември, сподели още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР