БФБаскетбол бе първата българска спортна федерация, която организира електронен вариант

...
БФБаскетбол бе първата българска спортна федерация, която организира електронен вариант
Коментари Харесай

БФБ е-баскет лига – финалите започват, Везенков остава перфектен

БФБаскетбол бе първата българска спортна федерация, която провежда електронен вид на своето състезание. И това състезание към този момент е във финалната си фаза. След десетки изиграни мачове при сериозен зрителски интерес както в обществените мрежи, YouTube и директните излъчвания в ефира на ТВ1, плейофите са в стадий – финали в Дивизиите.

В един от най-чаканите конфликти в полуфиналите – сред Йордан Минчев от „ Левски Лукойл “ и Александър Матушев от „ Ямбол “, Фортуна се намеси и дефинира спечелилия. След разменени победи заради неспособност за изиграване на трети мач в серията, победител посредством длъжностен жребии стана юношата на ямболския отбор. Във финала на своя плейоф Матушев ще играе против почитател на „ Рилски състезател “-2 от А група мъже. В другия край от този поток Александър Папазов с „ Левски Лукойл “ ще спори с „ Джеди Мастърс “, като и двамата завоюваха полуфиналните си серии с 2-0.

Александър Везенков продължава да е съвършен с джойстик в ръка. Националът ще спори с различен представител на „ Джеди Мастърс “ след две нови победи в шампионата и 19 подред. Очертава се огромна борба във финала на потока против крилото на „ Олимпиакос “ и представителя на националния тим до 16-годишна възраст Цветомир Бонев от „ Черно море Тича “. Талантът на варненци завоюва мъчно серията си против почитател на „ Левски Лукойл “ и ще спори за място на възможен край против Везенков с Ясен Милов от „ Спортни гении “, представящ тима на брат си Александър „ А1 Академик “ (София).

Милен Дудев от „ Рилски състезател “ бе спрян в полуфиналите от Филип Берг от „ Шампион 2006 “, след загуба в третия мач от серията в полуфиналите. Така за купата в Дивизия 15 Берг ще спори против непобедения до в този момент Ерик Искренов с „ Левски Лукойл “. Искренов, който е кадър на школата на „ Академик 17 “, завоюва напечен мач в групата против Берг с минималното 92:91.

На край в дивизията си е и Марин Маринов от „ Балкан “, който се измъкна с 2-1 в полуфинала против почитател на „ Берое “. В другия край от тази част на схемата е Димитър Генов. Талантът, играещ за ЦСКА, завоюва с 2-0 своя полуфинал. В полуфиналите в този поток след две загуби отпадна Мартин Маринов от „ Спартак “ (Плевен).

„ Балкан “ – „ Рилски състезател “-2 ще е един от финалите – този в Дивизия 9. След като си разпределиха първите места в груповата фаза Михайло Секулович от ботевградския отбор и юношата на самоковци Георги Адирков ще се срещнат предстоящо на финала. Черногорецът продължава без загуба досега, до момента в който самоковецът е с три провали.

В различен поток Алекандър Гавалюгов от Балкан ще се изправи във финала на своята серия против Дамян Минков. Юношата на „ Дунав “ (Русе) завоюва двата полуфинални мача против почитател на „ Славия “.

Костадин Лазаров също е финалист в своя плейоф след 2-0 против почитател на „ Балкан “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР