Безценните артефакти на Пловдив оживяват в 3D среда в авторския

...
Безценните артефакти на Пловдив оживяват в 3D среда в авторския
Коментари Харесай

Безценни артефакти на Пловдив оживяват в 3D проект на Петко Танчев

Безценните артефакти на Пловдив оживяват в 3D среда в авторския план „ Въобразени градски находки “  на Петко Танчев. Проектът ще се реализира като обществена видео мапинг прожекция върху Крепостната стена на  Античния стадион на Филипопол на 25 ноември от 17 до 19 ч. След това ще има и публична презентация в посетителски център „ Епископската базилика на Филипопол “ на 26 ноември от 17 до 18 ч., където създателят ще показа елементи за своите концептуални и софтуерни решения. Визуализацията ще остане част от експозицията в Базиликата за интервала от 27 ноември до 4 декември.
Прочетете още
Творческата самодейност показва артефакти от интервала на праисторията (7 000 година прочие н.е.) до Античността (400 година сл. н.е.), интерпретирани във виртуална 3D среда. Съдържанието изследва формата на археологическите експонати посредством разнообразни принадлежности за визуализация. Процесите по генериране на моделите включват работа с персонализирани динамични структури и програмиране на геометрични модификации. Историческите монументи на хилядолетния град ще бъдат показани като серия от футуристични репродукции, основани в естетиката на актуалната Информационна ера.

„ Въобразени градски находки “ е част от стратегия „ Наследство 2023 “ на Фондация „ Пловдив 2019 “ и се осъществя в партньорство с Общински институт " Старинен Пловдив ". Проектът има за цел да разпространява историческото минало на града и да послужи за осъзнаване на значими културни полезности от купата Европейската столица на културата.

АРТИСТЪТ:

Петко Танчев е образен актьор и сценограф. В своята работа той комбинира пространствено мислене и опити с интерактивни технологии в региона на инсталацията, пърформанса и театралните изкуства. Голяма част от плановете му имат site-specific темперамент и са ориентирани към обществени пространства. Неговите виртуални светове премислят аспектите на физическата действителност, като я изпълват с друг смисъл и значение.



 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР