Безсрочни протестни действия обявиха и българските зърнопроизводители. Селскостопанската протестна вълна

...
Безсрочни протестни действия обявиха и българските зърнопроизводители. Селскостопанската протестна вълна
Коментари Харесай

Защо протестират европейските фермери

Безсрочни протестни дейности оповестиха и българските зърнопроизводители. Селскостопанската протестна вълна в Европа стана мотив за полемики по отношение на развиването на селското стопанство на остарелия континент и мястото му в националните стопански системи, разяснява swissinfo.ch.

В Швейцария и Германия селското стопанство способства с по-малко от 1% към Брутният вътрешен продукт. През 2022 година двете страни са внесли храни на по-висока стойност, в сравнение с са изнесли. От друга страна в Италия, Франция, Полша и Испания приносът на селското стопанство към Брутният вътрешен продукт надвишава 2% от Брутният вътрешен продукт.

Същевременно швейцарските фермери „ са доста по-добре подкрепени, в сравнение с в страните от Европейски Съюз “ с „ по-високи директни заплащания “ и „ по-силна митническа отбрана “, уточни в неделната си стратегия швейцарската телевизия RTS. Правителството на Швейцария интензивно поддържа селското стопанство посредством дотации и политики, които предизвикват устойчиви аграрни практики и поддържат запазването на природата, предоставяйки на фермерите редица други преимущества, в това число в региона на данъчното облагане.

След федералните избори през октомври предходната година селскостопанският бранш към този момент е показан в...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР