Безспорно е положителното влияние на марихуаната за редица медицински състояния

...
Безспорно е положителното влияние на марихуаната за редица медицински състояния
Коментари Харесай

Каква е връзката между употребата на марихуана и остаряването на кръвоносните съдове

Безспорно е позитивното въздействие на марихуаната за редица медицински положения и лекарите даже не си вършат труда да отхвърлят това. Цели страни (за момента две на брой - Канада и Уругвай) са легализирали използването й. Има обаче и отрицателни резултати, следващият от които беше оповестен тези дни.

Според изследване на Университета на Западна Австралия постоянната приложимост на марихуана състарява тялото по-бързо. Изследователите следят в продължение на пет години 11 индивида, които пушат чиста марихуана, 504, които пушат тютюн, 114, които смесват двете неща и 534 непушачи.

Резултатите посочили, че възрастта на тялото на хората от първата група, е с 11.84 % от горната страна на действителната им възраст. Учените не показват съответна причинно-следствена връзка, само че подозират, че резултатите са свързани с това, че канабиноидите (активните субстанции в марихуаната) въздействат на сърдечно-съдовата система.

Психоактивното вещество в канабиса тетрахидроканабинол, прочут в резюме като ТНС, да вземем за пример попречва работата на рецептора СВ1, което пък оказва въздействие на работата на клетките на имунната система и може да провокира инфектиране на кръвоносните съдове. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР