Безспорно днешният гвоздей в програмата на Уимбълдън беше сблъсъка между

...
Безспорно днешният гвоздей в програмата на Уимбълдън беше сблъсъка между
Коментари Харесай

В разгара на битката: Кирьос поиска Циципас да бъде дисквалифициран

Безспорно днешният пирон в програмата на Уимбълдън беше конфликта сред Ник Кирьос и Стефанос Циципас. Сблъсъкът на стиловете сред двамата постоянно е будил интерес, а съвсем всички техни мачове са били решавани във заключителен сет. Кирьос обаче имаше преимущество от 3:1 в директните дуели, а и несъмнено се усеща по-добре на тревни кортове, което потвърди с триумфа си над гърка в Хале отпреди две седмици. Оттогава обаче се трансформираха доста неща, защото международният номер пет сграбчи първата си купа върху зеленото покритие и отпътува за Лондон с високо самочувствие.

Днешният мач започва доста равностойно, само че още веднъж характерът на Ник му изигра неприятна смешка, тъй като той се вбеси от неточно присъждане на страничния арбитър при 5:5 гейма и скоро по-късно загуби откриващата част. Кирьос изиска от основния съдия Дамиен Дюмосоа незабавно да смени виновника, единствено че последва безапелационен отхвърли и скоро самият французин стана обект на офанзивите от страна на канбереца, като той неколкоратно го помоли да напусне стола си.

Всичко това ни навеждаше на мисълта, че напълно скоро бившят четвъртфиналист ще си докара следващо предизвестие за неспортсменско държание и даже може да се стигне до негова дисквалфикация, единствено че балканецът съобщи началния си удар от нищото и внезапно сетовете бяха изравнени.

Тогава последва най-скандалния епизизод от мача, тъй като отрицателните страсти обзеха Циципас и той изстреля мощно топката в трибуните, което насмалко не докара до съществено пострадване на един от феновете. Случилото се накара канберецът незабавно да изиска диксвалификацията на своя противник, базирайки се на случилото се с Новак Джокович на US Open, а ето какво сподели тогавашният номер 13 по време на следващия си монолог на корта:

" Това би трябвало да бъде дисквалификация. Не можеш да удариш топката по този метод в публиката и да не бъдеш отхвърлен. Няма да играя, до момента в който не го дисквалифицирате. Доведе ми супервайзера. Искам да дойдат всички вероятни супервайзери. Не знам какво щеще да се случи, в случай че аз бях на негово място. Да приказваме след мача? Едва ли искаш да знаеш какво ще кажа за шампионата на идната си конференция. Новак беше изваден от US Open за същото нещо. Не е наранил никого? Сега изменяш правила, както ти е угодно. Направо необикновено ". - приключи тирадата на Кирьос.

Мачът въпреки всичко продължи, като четвъртият подложен по никакъв метод не се впечатли от обвиняванията по собствен адрес и дори попита съдията кои тъкмо са неговите кърпи, защото другият " благородник " е оставил своите в неговия бокс и в този момент е комплициран.

Unbelievable from.... 100% right
— Armando Cadena (@awcadena8)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР