Безсънна нощ изкараха жителите на най-пострадалите от катастрофалните наводнения в

...
Безсънна нощ изкараха жителите на най-пострадалите от катастрофалните наводнения в
Коментари Харесай

Кошмарни данни след адския потоп в Гърция СНИМКИ

Безсънна нощ изкараха жителите на най-пострадалите от пагубните наводнения в Гърция региони. Печалната равносметка след потопа е 15 починали, 18 души в болница, а 8 са оповестени за изчезнали. Има унищожена инфраструктура, а материалните вреди са големи.

Спасителните интервенции не престават. Най-тежко са потърпевши градовете Мандра, Неа Парамос и Мегара, западно от Атина. Остров Сими в Егейско море е в бедствено състояние. Нивото на водата там е достигнало 3 метра, заяви Нова тв. Стотици тонове тиня са унищожили жилища, магазини и аграрни насаждения.

Участъци от три автомагистрали са непроходими, а придвижването се отклонява.

В региона на Мандра са затворени следните пътни сектори:

- при втория километър от остарелия народен път Елевсина – Тива в региона на Агиос Сотирас, община Мандра - и в двете платна;

- при 15-ия километър от остарелия народен път Аспропирго, платното в посока Коринт;

- при 21–я километър /пътен възел Парадисо-Елевсина/, в посока Коринт;

- при 24–я километър /пътен възел Мандрас/, платното в посока Атина.

Трафикът по тези прави точки се отклонява по новия народен път. В региона има подкрепления от пожарната и бреговата защита за почистване на пътищата и изпомпване на водите. Извънредни ограничения оповестиха от община Атина, защото и през днешния ден се чака неприятно време. Затворени са учебните заведения в община Атика.

Прогнозите на синоптиците са неприятното време да се задържи до 19 ноември.

До тази заран в посолството на България в Атина няма постъпили сигнали за потърпевши българи. Община Атина разгласи телефон за изключителни обстановки, на който могат да се обаждат жителите в потребност. Той е 1595 и се избира единствено от Гърция.

При потребност, българските жители могат да се свържат с посолството на дежурния телефон за незабавни случаи: +30 6937 096 220.
 Кошмарни данни след адския потоп в Гърция СНИМКИ  Кошмарни данни след адския потоп в Гърция СНИМКИ  Кошмарни данни след адския потоп в Гърция СНИМКИ  Кошмарни данни след адския потоп в Гърция СНИМКИ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР