Безработни ще могат да се квалифицират за нуждите на хотелитеДвамата

...
Безработни ще могат да се квалифицират за нуждите на хотелитеДвамата
Коментари Харесай

Безработни ще могат да се квалифицират за нуждите на хотелите

Безработни ще могат да се квалифицират за потребностите на хотелите
Двамата отраслови министри Николина Ангелкова и Бисер Петков се срещнаха с туристическия отрасъл и работодатели, с цел да обсъдят казуса с фрагментите, съобщи кореспондент на БГНЕС. По време на междуведомствен съвет е разисквано дефицитът в бранша да се набира посредством Агенцията по заетостта.

Според статистиката максимален апетит има на чиновници в заведенията за хранене, камериерки и чистачки по хотелите. За сметка на българските фрагменти, регистриран е съвсем двоен растеж на импортирана работна ръка от Украйна и Молдова. Чужденците са декларирали предпочитание да удължат престоя си по родното Черноморие от 3 на девет месеца, с цел да работят и през сегашния зимен сезон.

Планът за деяние влиза в действие още от през днешния ден с неговото разпространение в цялата страна. Той е предопределен както към безработни лица, по този начин и към работодателите, които по избор, могат да квалифицират и преквалифицират собствен фрагменти, изясни пред медиите министърът на туризма Николина Ангелкова.

Министърът посочи, че тези, които желаят да покачат квалификацията си могат да го създадат в границите на няколко месеца. Желанието за рационализиране на уменията не значи, че служителят е задължен по-късно в продължение на избран интервал от време да работи за работодателя без да има право да напусне, посочи Ангелкова.

През тази година записваме над 2 пъти растеж на записаните сезонни служащи от трети страни.Към момента са регистрирани над 7800 непознати служащи. Решението на казуса търсим и с подписаните съглашения с Украйна и Молдова за намиране на искащи да работят сезонно у нас, съобщи общественият министър Бисер Петков.

На въпрос какво е заплащането на чужденците,социалният министър отговори, че няма точна статистика дали е по-високо или по-ниско, зависи само от позицията, която заема. Важно е да се съблюдават минималните условия на труд в законодателството./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР