Безработни, които работят на повече от 50 километра от населеното

...
Безработни, които работят на повече от 50 километра от населеното
Коментари Харесай

Промени предвиждат средства за хора, които работят на повече от 50 км от дома си

Безработни, които работят на повече от 50 километра от обитаемото място, където живеят, ще могат да получат средства за покриване на разноски за наем на жилище, такси за детска ясла и градина, интернет. Това плануват признатите от държавното управление промени в Правилника за използване на Закона за поощряване на заетостта.

За да се възползват от опцията да получават средства за наем хората, които пътуват повече от 50 километра, с цел да работят, би трябвало да имат трудов контракт, да са ориентирани към новото работно място от Бюрото по труда, да сменят сегашния или непрекъснатия си адрес в обитаемото място, в което са намерили работа. Пари за наем ще се отпускат единствено на тези, които не имат парцел в това обитаемо място.

Средствата ще се изплащат за не повече от 12 месеца, а размерът ще се дефинира всяка година, за тази сумата е 200 лв. на месец. С други промени ежедневни разноски за превоз до работното място и назад ще се отпускат на лица, сключили трудов контракт за период по дребен от шест месеца.

Търсещите работа лица ще могат да употребяват услугите на всички бюра по труда в страната, без значение от тяхната адресна регистрация.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР