Безработни кандидатстват за работа с чужда самоличност с цел да

...
Безработни кандидатстват за работа с чужда самоличност с цел да
Коментари Харесай

Безработни крадат самоличност, за да бъдат наети

Безработни аплайват за работа с непозната идентичност за да усилят възможностите да бъдат наети. За тази порочна процедура сигнализират специалисти по асортимент на личния състав.

Кандидатите намират оповестени в уеб сайтове за работа СV-та, избират човек с подобаващ опит за позицията, на която желаят да бъдат наети и копират целия професионален опит на „ жертвата”. Така бързо се снабдяват с професионален стаж, осигуряващ им изявление с евентуалния шеф.

„ Имаше случай на един мъж, който кандидатства за позиция на търговски представител. На изявлението беше попаднал на сътрудник, който е бил директен управител на индивида, чиято идентичност е била взета”, изясни пред „ Монитор” Анелия Горгорова, член на Управителния съвет на Българската асоциация за ръководство на хора.

Кандидатът даже имал същата фамилия като „ жертвата” си, само че професионалният му опит нямал нищо общо с този, за който се показва. Измамата бързо била разкрита, откакто специалистът по асортимент на личен състав признал, че той е бил управител на мъжа, чиято автобиография е била открадната.

В последните месеци експертите по асортимент на фрагменти се сблъскват с нова наклонност - майки да аплайват за работа вместо децата си, добавя изданието.

„ По време на изявлението, задавайки въпроси по СV-то, все по-често слушам „ Мама ми го написа, тя ми избра тази позиция”, съобщи специалистът по асортимент на личния състав Дарина Петрова.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР