Безпрецедентно сурово наказание може да отнесе националния ни отбор по

...
Безпрецедентно сурово наказание може да отнесе националния ни отбор по
Коментари Харесай

Скандал: България - Англия пред празни трибуни, заради...

Безпрецедентно сурово наказване може да отнесе националния ни тим по футбол. България е на път да посрещне Англия на празен стадион, откакто УЕФА е почнала следствие за расизъм по време на загубата с 2:3 от Косово преди четири дни.

Държавният ни отбор се намира на последното място в Група А в квалификациите за Евро 2020, като след четири изиграни мача имаме актив от единствено две точки. В идващите два дуела гостуваме на Англия (7 септември) и на Черна гора (11 октомври), само че най-очакваното ни домакинство – това против „ трите лъва “ (14 октомври), може да се играе при затворени порти на националния стадион „ Васил Левски “.

Тъй като България към този момент е била наказвана за прояви на расизъм в предишното, казусът може да се сметне за рецидив и „ Васил Левски “ да бъде затворен за един или повече домашен мачове, а БФС да бъде санкционирана с 50 000 евро.

Ако обаче се сметне, че това е първо такова нарушаване за квалификациите за Евро 2020, може да получим единствено предизвестие и санкция от 5000 евро или отчасти затваряне на бранша, откъдето са идвали расистките викания.

При тежки рецидиви може да се стигне даже до лишаване на точки и до изхвърляне от квалификациите.

Очаква се решението на УЕФА да стане ясно на 18 юли.

От Европейската централа са почнали още едно следствие за расизъм – против Латвия при загубата им с 0:3 от Израел.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР