Безпрецедентно решение взе по време на редовната си сесия Общинския

...
Безпрецедентно решение взе по време на редовната си сесия Общинския
Коментари Харесай

СКАНДАЛ ВЪВ ВЕЛИНГРАД: Върнаха бившия управител на общинската болница на поста въпреки доказани злоупотреби

Безпрецедентно решение взе по време на постоянната си сесия Общинския съвет във във вторник като върна на поста отстранения шеф на Общинската доктор Иван Динев. Въпреки решението той да бъде свален от поста преди седмици поради потвърдени злоупотреби шефът, който работи на контракт като хирург в София ще продължи още веднъж да ръководи МБАЛ Велинград.

Според осведомени зад скандалното решение на Общинските съветници стои кмета на града Костадин Коев, който е заплашвал част от тях да дадат гласа си в поддръжка, както и зам.-председателя на Общинския съвет Екатерина Каферинова и съветника Александър Даскалов, които са отправяли закани към медиците в МБАЛ за иницииране на подписка в употребява на запазването на поста на доктор Динев.
свързани новини40712на 07.12.2021
Източници от настояват, че точно те имат най-голяма изгода Динев още веднъж да оглави лечебното заведение, с цел да продължат порочните практики по източване на държавни пари от него.

Видно и от годишните финансови доклади на лечебното заведение, които са обществени, Общинската ще приключи годината с над 1,5 млн. отговорности. Въпреки това и абсурда към отстраняването на Динев, който даже не стъпва в болничното заведение и бе разкрито, че взе участие взаимно с общинския консултант Венко Бозев в източването на коронавирус средства по противозаконен метод от лечебното заведение, Динев още веднъж ще оглави МБАЛ Велинград.

Това се случва на фона и на разкритията на доктор Асен Малинов-бивш шеф на болничното заведение, който в свои фейсбук пост описа за безотговорното ръководство и нередностите в лечебното заведение, открити като процедура от някогашният му разследван за злоупотреби шеф доктор Жеко Чешмеджиев. Въпреки разкритията му, че Чешмеджиев е желал да го направи „ кукла на конци “, с цел да може управническият безпорядък да продължи, болничното заведение продължава и до през днешния ден да е в неприятно финансово положение, а кмета на постройка Костадин Коев не подхваща никакви дейности. Запознати от града разясняват, че явно всички злоупотреби в него се случват с неговите подкрепи.
свързани новини29905на 25.11.2021
В законоустановения период регионалният шеф Иван Васев е спрял решението, с което на 25 ноември 2021 година Общински съвет – освобождава шефа на „ МБАЛ-Велинград “ доктор Иван Динев и избира на негово място доктор Атанас Ташев. Заповедта, с която регионалният шеф връща решението за ново разглеждане, е с дата 6 декември 2021 година и по този начин на 14-ти декември Общинския съвет още веднъж преразгледа решението си.
То бе признато с 15 гласа „ за “ и 14 „ срещу “ след остри диспути в залата с присъединяване на съветници, медици и жители.

В гласуването през вчерашния ден е взел участие точно и общинският консултант Венко Бозев. Запознати в града настояват, че без неговия глас надали решението за връщане на остарелия шеф е щяло да се одобри, а спорът на ползи е очевиден.

Скандалните разкрития с Общинския съвет и болничното заведение в града не престават повече от месец, а велинградчани се питат по кое време ще бъде осъществена инспекция на способените органи след толкоз доста изнесени в медиите доказателства за злоупотреби на общински съветници, някогашния разследван шеф доктор Чешмеджиев и подкрепящия го мълчешком кмет Костадин Коев. Те се питат и докога отстранения през 2020г. шеф доктор Жеко Чешмеджиев ще продължава да „ дърпа конците “ в общинската и да я ръководи по допустимо най-пагубния метод в сянка.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР