Безплатните тренировки по плуване за начинаещи във водния спорт деца

...
Безплатните тренировки по плуване за начинаещи във водния спорт деца
Коментари Харесай

Над 300 деца и младежи се записаха за безплатните тренировки по плуване

Безплатните тренировки по плуване за начинаещи във водния спорт деца и младежи към този момент са в ход, увериха от Община Сливен. Първата група от 30-ина възпитаници бе посрещната в общинския затрупан плувен басейн. Лицензирани треньори организираха едночасови занимания с първокласници от ОУ „ Д-р Иван Селимински “ и ОУ „ Елисавета Багряна “. Малчуганите се забавляваха в безвредна и удобна среда.



Инициативата за разпространение на плуването като здравословен метод на живот и потребно оползотворяване на свободното време се реализира от Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни и Община Сливен. Превантивната стратегия е ориентирана към деца и младежи, които не са подготвени да плуват или биха желали да подобрят уменията си. Безплатните тренировки се финансират от Комисията. Децата и младежите заплащат само таксата за вход.

Предоставената опция провокира огромен интерес. Записаха се 317 деца и младежи от 1 до 10 клас от съвсем всички учебни заведения в града. Тренировкитесе организират всеки работен ден от 16 до 17 часа по график до 29 май, в това число.
Треньорите ще работят с група от над 30 възпитаници. Това значи, че всяко записано дете ще може да се образова най-малко 2 пъти месечно.

„ Изключително сме задоволени, че толкоз родители и деца поддържаха програмата. Имаше напор от искащи и графикът за тренировките бе изработен по този начин, че да включим всички. Работим за увеличение на кратността на тренировките и за включване на по – огромен брой деца “, разяснява зам. кметът Пепа Чиликова, която е ръководител на Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР