Безплатни скринингови изследвания за хепатит В и C ще има

...
Безплатни скринингови изследвания за хепатит В и C ще има
Коментари Харесай

Безплатни изследвания за хепатит В и С ще има в Разград

Безплатни скринингови проучвания за хепатит В и C ще има на 25 юли в Разград. Инициативата се провежда от Сдружение "ХепАктив " и CheckPoint, под патронажа на Министерството на здравеопазването и със съдействието на лудогорската община, оповестиха от локалната администрация.

Прегледите ще бъдат осъществявани от квалифицирани лаборанти в мобилен кабинет, ситуиран пред поликлиниката. Хората, чието проучване е отчело позитивен резултат, ще бъдат насочвани към експерт за уточняване на положението им и назначение на лекуване при нужда.

Акцията е част от акцията "Хепатитът постоянно е незабележим. Изследвай се СЕГА! ", която ще бъде в шест български града през юли и септември и ще даде опция на жителите да узнаят бързо, гратис и анонимно своя статус за хепатит В и С, както и да покачат своята осведоменост по отношение на двете инфекции. Събитието има за цел и да подсети, че хепатит В и С са безсимптомни болести и единственият метод за навременното им диагностициране е посредством съответно кръвно проучване, показват уредниците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР