Безплатна Приключенско-образователна академия мотивира над 600 деца от 20 населени

...
Безплатна Приключенско-образователна академия мотивира над 600 деца от 20 населени
Коментари Харесай

Децата ви не обичат училището? Ето тази безплатна, лятна програма може да ги мотивира

Безплатна Приключенско-образователна академия стимулира над 600 деца от 20 обитаеми места да обичат учебното заведение. Академията е част от програмата „ Забавно лято, грижовна есен” и се организира за трета поредна година. За първи път програмата включва идентифициране, менторство и поддръжка на млади бизнесмени от тютюнопроизводителните райони в страната.

Над 600 деца на възраст сред 6 и 14 години ще се включат в лятна приключенско-образователната академия, която е първата част от програмата „ Забавно лято, грижовна есен” – 2017, инициирана от Фондация BCause, в партньорство с Народно читалище “Бъдеще сега”. Втората част от програмата е предопределена за възрастни хора, които ще могат да се възползват от профилирани медицински прегледи на място.

Програмата се реализира с финансовата поддръжка на най-голямата интернационална тютюнева компания унас и е част от самодейностите на й за корпоративна обществена отговорност за подкрепяне на общностите в разнообразни тютюнопроизводителни райони и общини в България. Тази година за първи път в програмата е включен и предприемачески панел, който има за цел да даде стопански благоприятни условия за развиване на младите бизнесмени от тютюнопроизводителните райони. Новото направление в програмата се реализира със съдействието на центъра за предприемачество и образования „ Ринкър” и е част от премиите Rinker’s Challenge.

Четирите екипа, които показват най-хубавата концепция и изразят най-силна мотивация, ще бъдат поканени непосредствено да се включат в най-мащабната конкуренция за бизнесмени Rinker’s Challenge 2017. Те ще имат опцията да вземат участие във финалната част на състезанието като се състезават за стартово финансиране на плана си в размер на 20 000 лева

Младите бизнесмени ще работят с екип от ментори и специалисти по бизнес развиване. Разширяването на програмата „ Забавно лято, грижовна есен” е разследване на регистрирания триумф от провеждането й през 2015 година и 2016 година През предходната година самодейността на „ Филип Морис България “ бе и измежду отличените в Годишните награди за виновен бизнес на Българския конгрес на бизнес водачите. Тази година „ Филип Морис България” ЕООД финансират провеждането на трите елементи на програмата в уголемен брой тютюнопроизводителни райони и обитаеми места в страната – Дулово, Окорш, Правда, Черник, Шишманово, Караманци, Албаница, Хаджидимово. Едно от направленията на програмата цели да бъдат основани благоприятни условия за децата от разнообразни възрастови групи от тютюнопроизводителни райони в България да подобрят качествата и мотивацията си за учене, да придобият умения и знания посредством присъединяване в просветителни и занимателни действия през лятото. От началото на м. юли до края на м. август тази година над 600 деца, разпределени в 27 групи, ще посетят летните занимания в 20 обитаеми места – в селата Сатовча, Вълкосел, Кочан, Слащен, Абланица, Цар Самуил, Странджево, Нова Черна, Бенковски, Силен, Черник, Искра, Чакаларово, Окорош, Правда и Караманци, както и градовете Тутракан, Крумовград, Хаджидимово, Дулово. Те ще употребяват лятната почивка, с цел да се посветят на личностно развиване, умения за работа в екип, бдителност, връзка с природата и света към нас посредством разнообразни типове игрови модели, приспособени към съответната възрастова група.

Успехът на двете издания на лятната Приключенско-образователна академия, подпомагана и от локалната общинска администрация и учебните заведения, предизвика уредниците да развиват и надграждат просветителните модули, като по този метод подаряват децата с незабравимо детство, щастлива почивка и ги стимулират да обичат учебното заведение и образователния развой.

„ Второто направление на програмата е ориентирано към възстановяване на здравния статус на възрастните хора от районите, където се отглежда тютюн, посредством обезпечаване на безвъзмездни профилирани медицински прегледи и съвещания на място и даване на в допълнение лекуване и здравна грижа в случаите на нужда.” – съобщи Вержиния Джевелекова, управител корпоративни връзки на „ Филип Морис България “ ЕООД.

Във втория стадий на програмата Фондация BCause в партньорство с Фондация “Направи положително - Александровска” към Александровска болница провеждат профилирани медицински прегледи на място за възрастните хора от четирите района в страната. Прегледите започват през месец октомври и завършват при започване на м.ноември. Специалисти от Александровска болница ще проведат безвъзмездни съвещания в определени центрове в общините Сатовча, Хаджидимово, Крумовград, Кирково, Тутракан, Ситово, Дулово, Стамболово, Харманли и Минерални бани.

„ Тази година програмата „ Забавно лято, грижовна есен” е доста специфична за нас. За първи път предприемачески модул ще търси и развива млади и надарени бизнесмени от тютюнопроизводителните райони в страната. Това е голямо предизвикателство за нас - започваме серия от срещи с хора с хрумвания за бизнес и дейни неправителствени организации в районите на Благоевград, Кърджали, Силистра и Хасково. От тях 60 ще се включат в подготвителните стратегии, в които ще се срещнат детайлно с генерирането, формулирането и представянето на своите бизнес хрумвания. Те ще бъдат сложени в конкурентна среда между тях, а класираните от първо до четвърто място ще бъдат поканени непосредствено да се включат в най-мащабната конкуренция за бизнесмени Rinker’s Challenge 2017 и да вземат участие във финалната част на състезанието.” - добавя Ана Миланова, координатор по плана от страна на BCause.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР