Безплатен достъп ще имат само живущите в двата блокаМеждублоковите пространства

...
Безплатен достъп ще имат само живущите в двата блокаМеждублоковите пространства
Коментари Харесай

Паркингът между блоковете Енергетик 1 и 2 ще бъде платен

Безплатен достъп ще имат единствено живущите в двата блока

Междублоковите пространства на блоковете " Енергетик " 1 и " Енергетик " 2 ще бъдат затворени с бариери, откакто завърши ремонтът, който се прави сега от ОбщинаРусе. Безплатен достъп ще имат единствено живущите, а за останалите жители това ще бъде допустимо против възнаграждение, стана ясно в отговор на общинска администрация на питане от.

От общината обясниха, че по отношение на увеличение броя на жителите, ползващи услугите на болница „ Медика “, е открит дефицит тук-там за паркиране и пренатоварване на съществуващите паркинги в междублоковите пространства на блоковете „ Енергетик-1 “ и „ Енергетик-2 “ до неспособност за естествена употреба.

„ Това наложи ОбщинаРусе да изготви план за главен ремонт и метаморфоза на тези паркинги с оглед увеличение на потенциала и възстановяване на организацията на придвижване. Възложено бе и стартира строителството по утвърждения план, като бяха положени нови бордюри, нова трошенокаменна и асфалтова настилка и хоризонтална маркировка. Проектът планува и слагане на бариери за вход и излаз, както и обезпечаване на втора пътна връзка сред паркоместата при двата блока. Към момента плануваното по план е изпълнено, като следва слагането на бариерите “, споделиха от общината.

Поради сигнали за локви при дъжд общински чиновници са правили многократни инспекции на обекта, при които са открили сектори с неточно изпълнени асфалтови настилки. „ Всички посочени по време на инспекциите дефекти ще бъдат поправени и изпълнени още веднъж от изпълнителя на обекта и за негова сметка до окончателното приемане от ОбщинаРусе “, споделиха още от локалната администрация.

Все още не е конкретизирано по какъв начин ще влизат колите на живущите – с чипове или посредством камера, която засича дали номерът на колата е в листата на правоимащите. Според информация от живущи, безвъзмезден достъп ще има единствено за един автомобил на апартамент.

Според общината, защото става въпрос за общинска благосъстоятелност, бариерите са изцяло законни. Не е ясно обаче по какъв начин ще се реши въпросът със заплащането на външните лица, защото все още в общинските наредби това не е зона за платено паркиране. Вероятно ще се наложи да се вземе такова решение от Общинския съвет.

Опасенията на живущите в квартала са, че колите, които не могат да паркират край „ Енергетиците “, ще се насочат към други междублокови пространства. Така казусът ще се трансферира към прилежащите блокове, които също могат да изискат да се слагат бариери за достъп, и по този начин градът да се трансформира в зони от дребни затворени комплекси.

На въпроса дали ще има довършителни действия, които би трябвало да се създадат от самите живущи, както се приказва, от общината обясниха: „ Зоната към бордюрите ще бъде направена от изпълнителя, определен от ОбщинаРусе, само че водоплътният тротоар към блоковете се поддържа от Етажната благосъстоятелност и може да се ремонтира с нейно решение “.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР