Безпилотният вертолет ще изследва територии от Червената планетаБезпилотният Mars Helicopter

...
Безпилотният вертолет ще изследва територии от Червената планетаБезпилотният Mars Helicopter
Коментари Харесай

НАСА праща мини-хеликоптер на Марс

Безпилотният вертолет ще изследва територии от Червената планета

Безпилотният Mars Helicopter ще извърши серия изпитателни полети на Червената планета

Американската галактическа организация НАСА възнамерява да изпрати на Червената планета мини-хеликоптер в границите на задачата Mars 2020, която планува стартиране на нов марсоход въз основата на Curiosity.

Подготвяният галактически роувър Mars 2020 включва усъвършенствано съоръжение и необятен набор от научни принадлежности. На борда си апаратът ще носи безпилотен Mars Helicopter, който се създава от 2013 година

Мини-хеликоптерът тежи 1,8 кг и е оборудван с два носещи винта, които се въртят в противоположни направления. Скоростта на въртене в марсианската атмосфера ще доближава съвсем 3000 оборота в минута. Дронът разчита на вграден блок от литиево-йонни акумулатори, слънчеви акумулатори и топливни детайли.

След като кацне на Червената планета, Mars 2020 ще пусне мини-вертолета на уместно място на повърхността. Планират се серия изпитателни полети с последователно увеличение на дистанциите и продължителността им.

Ако опитите се окажат сполучливи, в бъдеще сходни летателни апарати ще могат да се употребяват за разузнаване на територии, снимане от неголяма височина и други действия. Роувърът Mars 2020 ще потегли към Червената планета през 2020 година и по проект би трябвало да кацне на нея през 2021 година

Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР