Безпилотен финландски трактор с гуми Nokian e поставил световен рекорд

...
Безпилотен финландски трактор с гуми Nokian e поставил световен рекорд
Коментари Харесай

Безпилотен трактор почиства сняг с над 73 км в час


Безпилотен финландски трактор с гуми Nokian e сложил международен връх за разчистване на сняг. Скоростта от 73,171 км/час е реализирана през март тази година, като безпилотният трактор Valtra T254 Versu с гуми Nokian Hakkapeliitta TRI е обработил снега на затворен път в Южна Финландия.

 Снимка: Nokian Tyres и Valtra



Моделът Valtra T254 Versu е „ Трактор на годината “ за 2018 година, като се употребява от редица консуматори, в това число за селскостопанска работа, лесовъдство и общински действия, свързани с поддръжка на пътищата. Стандартният T254 Versu разполага с новаторски интерфейс SmartTouch, който е високо скъп от водачите на трактори заради интуитивната си приложимост, изясняват от Valtra.

„ За доста наши клиенти лекотата, с която се употребява подлакътника SmartTouch, е нараснал склонността на потребителите за инвестиция в технологии, допреди това считани за хубави, само че недостъпни, или за прекомерно комплицирани като автоматизирано ориентиране, ръководство на дилемите посредством програмен продукт и телеметрия. Същевременно виждаме растяща потребност от нови технологии, които оказват помощ за повишение на ефикасността, изключително в случай че бъдат интегрирани с към този момент съществуващи бизнес системи “, разяснява Мико Лехикоинен, маркетинг шеф във Valtra.


Рекордната скорост е сложена в безвредни условия и при прецизното наблюдаване от страна на изследователските екипи на Nokian Tyres и Valtra. Автономната технология съставлява голям интерес за доста промишлености, измежду които логистика, пътно строителство и селско стопанство. Данните, извлечени по време на теста, дават скъпа информация, която може да се употребява за бъдещи проучвания в региона на самостоятелната технология.

Това е вторият международен връх, подложен в условия с температура под нулата от Nokian Tyres и Valtra. През 2015 година, двата финландски производителя сплотиха сили с рали легендата Юха Канкунен, с цел да слагат сегашния международен връх за каране на трактор на лед с 130,165 км/ч, ползвайки трактор Valtra T234 Versu с гуми Nokian Hakkapeliitta TRI.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР