Безотговорното поведение на всички политици с раздаването на пари за

...
Безотговорното поведение на всички политици с раздаването на пари за
Коментари Харесай

Любомир Каримански: Горещият картоф с бюджета е в ръцете на депутатите, ще бъдат доста объркани

" Безотговорното държание на всички политици с раздаването на пари за техни гласоподаватели и популистката акция докара до това обществените разноски да се раздуят доста и да се създадат недомислени разноски. Дефицитът се натрупа от раздутите разноски, от обещанията, от уравниловката. Унижихме българския пенсионер, с това, че и този, който има принос, и този, който няма принос към пенсионната система, получава една и съща база на пенсиите ".

Това сподели пред БНР финансистът Любомир Каримански, някогашен народен представител от Има Такъв Народ, някогашен ръководител на финансовата комисия в два Народното събрание, някогашен консултант на служебния финансов министър Росица Велкова.

И добави, че е належащо да бъдат взети незабавни и нетрадиционни ограничения, с цел да не влезе страната ни в дългова серпантина.

" Крайно време е да бъдат прекъснати помощи, подпомагания, свързани с пандемията или с инфлацията. Колкото повече парламенти имаме, толкоз повече обществените разноски ще порастват ".

По думите на Каримански горещият картоф с бюджета е в ръцете на депутатите, които съгласно него ще бъдат много комплицирани поради идните локални избори.

" Депутатите ще съумеят ли да бъдат финансово дисциплинирани, или ще съумеят да бъдат с популизма напред?... Алчността може да ни погуби ".

В предаването " 12+3 " той уточни, че при постоянно държавно управление дефицитът може и да не бъде 6,4% - зависи от политиките, които се одобряват.

" Ако продължи инатът, няма да бъдем признати в еврозоната ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР