Безотговорната миграционна политика на ЕС разпалва религиозна нетолерантност в Западна

...
Безотговорната миграционна политика на ЕС разпалва религиозна нетолерантност в Западна
Коментари Харесай

Орбан: Миграционната политика на ЕС застрашава евреите в Западна Европа

Безотговорната миграционна политика на Европейски Съюз разпалва религиозна назадничавост в Западна Европа и заплашва евреите там, се споделя в изказване на канцеларията на унгарския министър председател Виктор Орбан, представено от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Преди седмица Орбан бе безапелационно избран отново за трети следващ мандат с гневна антиимигрантска акция, в която бе опетнен роденият еврейско-американският милиардер от маджарски генезис Джордж Сорос за неговото поощряване на демократични полезности на отворените порти в Унгария и други страни от Централна и Източна Европа, отбелязва Ройтерс.
Десният министър председател се показва като избавител на суверенитета на Унгария и християнските й полезности против, по думите му, " нашествието " от мюсюлмански мигранти. Канцеларията му употребява отбелязвания Ден в памет на унгарския Холокост, с цел да повтори острите си рецензии към миграционната политика на Европейски Съюз.

" Има единствено един метод да се отвърна обезпокоително засилващите се антисемитски феномени. Европа би трябвало да се завърне към полезностите си, които произлизат от юдео-християнските обичаи. Религиозната назадничавост, която заплашва Европа и която е директна последица от безотговорната миграционна политика на Брюксел, се показва в невиждано принуждение в западната половина на континента ", съобщи канцеларията на Орбан, имайки поради поредицата кръвопролитни ислямистки атентати от 2015 година насам.

Орбан неведнъж е обещавал нулева приемливост към антисемитизма. Някои негови изявления от предходната година обаче шокираха унгарските евреи, да вземем за пример възхвалата му за Миклош Хорти, унгарският военновременен водач съдружник на нацистите, който прекрати депортациите на евреи през 1944 година едвам откакто половин милион от тях бяха пратени в газовите камери.

Орбан също популяризира концепцията, че " външни сили и интернационалните институции " като Европейски Съюз и Организация на обединените нации желаят да се месят във вътрешните каузи на Унгария и да я принудят да приема мигранти.
Орбан е заявявал, че политиката на неговото държавно управление да отхвърля мигранти служи и на ползите на еврейските общности в Европа. Орбан обаче е остро подложен на критика от западноевропейски страни и Съединени американски щати за правене на така наречен закон " Спрете Сорос ", който постанова 25-процентен налог на задгранични дарения за НПО-та, които съгласно държавното управление поддържат имиграцията в Унгария.

Миналия месец Орбан съобщи за държавното радио, че Сорос праща на деятели за " превръщането на Унгария в имигрантска страна ". Сорос дефинира акцията против него като изопачавания и неистини, целящи да основат подправен външен зложелател за отклонение на вниманието на унгарците.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР