Безконтролната консумация на лечебна трапезна и минерална вода може да

...
Безконтролната консумация на лечебна трапезна и минерална вода може да
Коментари Харесай

Какво точно съдържа минералната вода и може ли да навреди?

Безконтролната консумация на лечебна трапезна и минерална вода може да бъде рискова

Минералната вода е с по-кисел усет от елементарната, заради съществуването на въглероден диоксид в нея. Но и чешмяната вода съдържа минерали и минава през избрана обработка.

Калций, хлор, фосфор, магнезий, калий, натрий и сяра - това са веществата, които най-често участват в състава на минералната вода. Тези микроелементи са от значително значение за няколко биологични функционалности, в това число за синтеза на хормони и производството на ензими, предотвратяващи развиването на кариес, написа, представен от

Минералната вода се добива от специфични извори и доста хора я избират поради нейните лечебни свойства. Но от време на време и тя се обработва за премахване на бактерии или токсични субстанции.

Минералната вода е потребен източник на магнезий, който контролира активността на нервната система, кръвната захар и кръвното налягане.

В комбиниране с калций, магнезият подкрепя здравето на костите и усъвършенства храносмилането поради наличието на магнезиев сулфат и натрий.

Минералната вода усъвършенства здравето на сърцето посредством намаление на холестерола, а магнезият в нея понижава риска от коронарна болест. Тя е незаменима добавка, съдържаща огромно количество минерали, метаболизиращи мазнините. Това значи, че нейната консумация е от изгода в битката с наднорменото тегло.

Минералната вода има освен преимущества, само че и минуси. Нейната несъразмерна консумация може да докара до странични резултати. Ако тя е в пластмасова бутилка, тогава има риск от прекачване на химикали от пластмасата във водата. Това е действителна заплаха в тялото ни да попадне микропластмаса.

Минералната вода има по-малко микроби, само че не минава през развой на стерилизация и съдържа микроорганизми.

Газираната минерална вода съдържа въглеродна киселина, която предизвиква отичане на корема. И също така тя може да повреди зъбния гланц - това демонстрира проучване на учени от университета в Бирмингам.

Необходимо е знаете още, че предлаганата в комерсиалната мрежа минерална вода е три типа според от наличието на сол в нея. Водата с висока централизация на натрий може да бъде рискова за здравето, в случай че се пие в огромни количества.

Трапезна вода - съдържа сол не повече от един грам на литър.

Лечебна трапезна вода - концентрацията на сол в нея е до 10 грама на литър.

Според експерти трапезната минерална вода може да се употребява без ограничавания и да се употребява за готвене. Що се отнася до лечебната трапезна и минерална вода, можете да я консумирате в лимитирани количества.

Лечебна минерална вода съдържа сол повече от 10 грама на литър. Тя може да се употребява само след консултация с доктор.

Безконтролната консумация на лечебна трапезна и минерална вода може да бъде рискова. Възможно е да се проявят неприятни признаци като пукане на ставите, бодърствуване, заспалост и уязвимост. Също по този начин злоупотребата с тази вода води до нарушение на функционалностите на стомаха, жлъчния мехур, бъбреците и пикочния мехур.

Тя е рискова най-много за хора с нефрит, хипертония и сърдечно-съдови болести, съпроводени от отоци.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР