Бездомните животни са един от най-големите проблеми, засягащи целия свят.

...
Бездомните животни са един от най-големите проблеми, засягащи целия свят.
Коментари Харесай

10 факта за бездомните животни

Бездомните животни са един от най-големите проблеми, засягащи целия свят. Колкото и да твърдим, че обичаме кучетата и котките, броят на изоставени и измъчвани животни пораства.

Много хора избират да си закупят любим от магазина (в което няма нищо неприятно, схваща се), само че не и да дадат дом на същински нуждаещ се, изхвърлен на улицата. Докато съществуват жестокостта и безотговорността у хората, ще съществува и казусът с бездомните животни.

Наличието на приюти и организации не всеки път повлиява позитивно върху протичащото се, а в противен случай. Често липсва хуманно отношение от тяхна страна. Зоополицията не е еднообразно ефикасна във всички страни. Конкретно в България я няма съвсем никаква, което затруднява предотвратяването на принуждение върху животните. Човечеството е длъжно да постави грижи за беззащитните и безгласните.

Представям ви 10 обстоятелството, свързани с бездомните животни. Надявам се да трансформират метода ви на мислене и реакция по отношение на страдалничето пред блока ви.

Само в Съединени американски щати има почти 70 милиона бездомни животни.

Основната причина животните да попадат в приюти е, че притежателите им непринудено са ги предали там или зоополицията ги е разкрила на улицата.

 10 обстоятелството за бездомните животни

Голям проблем е тъкмо избраният брой на бездомни животни, които могат да се одобряват в приютите. Това е повода всяка година над 2 милиона кучета и котки да изгубят живота си.

Всяка година се одобряват сред 6 и 8 милиона бездомничета в приютите, като единствено половината от тях се осиновяват.

Животните, които не са осиновени, в даден миг биват евтаназирани, защото няма от кого да бъдат прибрани.

Само 1 на 10 кучета откриват непрекъснат дом.

Всяка година малко над 1 милион котки от приютите са осиновени.

Голяма част от любимците се губят поради безразсъдството на стопаните си. Кучетата са разхождани без мотив или оставяни да излизат без контрол, а след това сами би трябвало да намерят пътя към дома. Животните имат потребност от човек до себе си, който да ги направлява и да бъде до тях. Има доста недоброжелателни хора, които ще подходят неприятно и ще наранят дребните скитници, без да се замислят.

 10 обстоятелството за бездомните животни

Има повече бездомни животни, в сравнение с бездомни хора.

Нидерландия е първата страна без улични животни. 90% от популацията ѝ са осиновили кучета. То преглежда бездомничетата като етичен и честен проблем на обществото. Въвеждането на закони против занемаряване, кастриране на повече от половината женски кучета, по-високи налози за развъждане на породисти любимци и наказание на жестокостта към кучетата са едни от измененията, които са направени в Нидерландия.

 10 обстоятелството за бездомните животни

Искам да ви дам един съвет. Ако видите бездомно животно, отидете до най-близкия магазин. Вземете му храна, сипете му вода. Ако не е в положително здравословно положение, заведете го на ветеринар, хората там ще ви посъветват какво да извършите. Никой няма да ви остави да се оправяте сами. Разпространете из обществените мрежи, все някой ще изрази предпочитание да помогне. Ако имате опция, осигурете краткотраен дом, с цел да измененията нечия орис.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР