„Бездействието на прокуратурата струва скъпо. България има една от най-високите

...
„Бездействието на прокуратурата струва скъпо. България има една от най-високите
Коментари Харесай

Йорданова: Харчим най-много от БВП за съдебната власт, а усещаме ли правосъдие?


„ Бездействието на прокуратурата коства скъпо. България има една от най-високите бройки прокурори на глава от популацията в Европейски Съюз, харчим максимален % от Брутният вътрешен продукт за правораздаване, а усещаме ли правораздаване? Все още нямаме въведено програмно бюджетиране. Не става дума за никаква наказателна акция “.

Това разяснява министърът на правораздаването Надежда Йорданова пред публицисти в Народното събрание писмото на основния прокурор Иван Гешев до ръководителя на Народното събрание Никола Минчев и до ръководителя на комисията по бюджет и финанси Любомир Каримански по отношение на желанието да бъдат орязани парите на правосъдната власт във финансовата рамка на страната.

„ Това, което се случва е естествена процедура в разглеждането на един законопроект сред първо и второ четене. Правят се оферти в разнообразни аспекти за изменение на закона за държавния бюджет за 2022 година ", съобщи Йорданова.

По думите ѝ предлагането за бюджета на правосъдната власт за тази година не е коментирано, в съгласие, обсъждано с Министерството на правораздаването.

„ Това, което ще направя е, че ще се срещна с съответното предложение с претекстовете и ще изразя своето мнение. Няма да спрем да настояваме за повече бистрота “, сподели Хорданова.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР