Без значение от политическата принадлежност, разбирания или други различия ние

...
Без значение от политическата принадлежност, разбирания или други различия ние
Коментари Харесай

Ралица Манолова: Ние трябва да работим заедно, всеки да допринася максимално в своята област и да бъдем обединени около развитието на региона ни

Без значение от политическата принадлежност, разбирания или други разлики ние би трябвало да работим дружно – всеки да способства оптимално в своята област и да бъдем обединени към развиването на района ни. “ – това показа регионалният шеф Ралица Манолова по време на срещата си с кмета на Община Дряново Трифон Панчев.

Тя акцентира, че ще работи с представителите на всички институции в разговор, тъй като е уверена, че единствено по този начин могат да се вземат решения, които са положителни за всяка една страна. И най – към този момент за жителите на региона ни. „Да се обединят напъните на общините, освен по съответни позиции или проблеми, когато се постанова, а да имат по- дълготрайна визия за общо развиване на района.“  – поддържа и Трифон Панчев, който заявява подготвеност за градивен разговор в работата сред общинската и регионалната администрация, какъвто метод е бил водещ и до в този момент.

Както в срещите с всеки кмет досега, и в Дряново Манолова се срещна с целите, по които работи общината, а по този начин също и с проблеми, където тя, дружно със своя екип биха могли да бъдат потребни и в поддръжка. В срещата се включиха и заместител регионалният шеф Ивелин Стоянов и заместител – кметовете Николай Карагьозов и Ангел Ангелов. Един от главните проблеми, по които ще се търси взаимно решение е построяването на пречиствателна станция за отпадни води, каквато на територията на общината няма. „ Това е една сериозна инвестиция, която общината сама по себе си не може да си разреши, по тази причина ни е нужна помощта на страната “ – съобщи Панчев и добави, че е допустимо да се приготви план посредством ВиК сдружението, което ще е тематика на последващи диалози. Областният шеф изрази опасенията си, че реализирането на един подобен план ще отнеме време, само че е извънредно значимо да се случи, по тази причина е добре да се започва този развой още от в този момент.

Освен въпроси, които са свързани с инфраструктурата, участниците в срещата разясниха развиването на туризма в района и обмениха хрумвания в посока приготовление на общ артикул, който да притегля по-скоро задгранични туристи. „ Областта ни е с голям капацитет, който за жалост не е оголен към момента и това е една от сферите, където дружно можем да осъществяваме една обща история “ – съобщи по време на срещата зам. – кметът Николай Карагьозов.

Обсъдени бяха още положението на обществената и просветителната инфраструктура. Общото предизвикателство, с което би трябвало да се преборят всички общини е демографската рецесия. А един от методите за това, съгласно кмета Панчев, е откриване на повече благоприятни условия за деен обществен живот, който да е атрактивен за привличане на младежи в нашия район и общините би трябвало да работят интензивно в тази посока.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР