Без значение какъв е дневният ред в Европейския съюз, безопасността

...
Без значение какъв е дневният ред в Европейския съюз, безопасността
Коментари Харесай

Край на превъртането на километражите след Нова година

Без значение какъв е дневният ред в Европейския съюз, сигурността на пътя постоянно ще остане един от главните проблеми, с които ще се борим. Това сподели пред камерата на Novini.bg евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Андрей Новаков.

" Първата ни самодейност в тази посока беше това да се криминализира превъртането на километражите, което също оказва въздействие за това какви коли се движат по пътищата и постоянно по този метод мамят някой съзнателен покупател, а от друга – по пътя да се движат неподозирано остарели коли, които нямат същите качества – нито могат да потеглят, нито да стопират по същия метод ", посочи Новаков.

" Вече внесох корекция в европейския бюджет на стойност 1 250 000 евро. Надявам се до края на годината тя да влезе в действие, бюджетът да задели тези пари за акцията и от 1 януари да стартира осъществяването. Тук към този момент се намесват специалистите, които би трябвало да кажат по какъв начин механически да се извърши това всички пунктове в Европейския съюз да бъдат свързани в единна система, тъй че без значение от кое място идва колата, без значение кой по кое време и по какъв начин я е купил, когато минава на механически прегледи, обществено да е ясно тя на какъв брой километри е била през годините, тъй че да не може да се излъже ", съобщи евродепутатът.

Андрей Новаков добави, че криминализирането ще важи за всички транспортни средства, оборудвани с километражи, на които може да се види какъв брой километра е минал автомобилът.

Източник: Novini.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР