Без сериозни инциденти и груби нарушения на реда започна футболния

...
Без сериозни инциденти и груби нарушения на реда започна футболния
Коментари Харесай

Левски - ЦСКА - София в битка за купата, без тежки инциденти преди мача |

Без съществени произшествия и груби нарушавания на реда стартира футболния край за Купата на България сред ЦСКА - София и Левски, заяви Министерство на вътрешните работи. Двата тима играят при 0:0 в пряк конфликт за Sesame Купа на България пред над 40 000 фенове на стадион “Васил Левски ” в столицата.

Символичният хазаин и притежател на трофея желае да отбрани триумфа си от 2021 година на трети следващ край. Играчите на Станимир Стоилов търсят първи трофей от 2009 година Левски е на първи край от 2018 г. Последният му успех е от 2007 година с Мъри отпред на тима.

Столичната полиция е подхванала всички нужни ограничения за застраховане на реда и сигурността в града, твърдят оттова.

Посетителите са били проверявани на построените в региона на стадиона контролно-пропускателни пунктове.

Преди футболната среща в региона на Орлов мост сред двама последователи на двата тима е станало спречкване, което униформените са съумели да прекратят бързо. Единият от мъжете е отведен в районното полицейско ръководство, а другият - откаран за обзор в болнично заведение.

Часове преди този момент са подадени сигнали за два случая на Автомагистрала „ Тракия ". При първия случай, по първични данни, в региона на бензиностанция почитатели на тим, които пътували в рейс, са хвърляли предмети по стъклата на три рейса, в които са се придвижвали техни съперници. Няма потърпевши, рейсовете са открити в региона на Ихтиман. Според информацията за втория случай, откакто трима последователи на един от тимовете, пътуващи в автомобил, спрели на пътна отбивка, от три други автомобила изскочили техни съперници, отмъкнали им мобилен телефон и ключовете от колата и потеглили. Предприети са нужните дейности за установяването на причинителите и на двете закононарушения.

Освен дербито днес в София се състояха полумаратонът „ Run for Europe " и велошествието „ София кара велосипед ".

Ръководството на Столична дирекция на вътрешните работи възнамерява и сътвори нужната организация за застраховане сигурността както на жителите и посетителите на столицата, по този начин и на участниците в деянията.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР