Без съмнение позитив на новия бюджет е засилената доходна политика.

...
Без съмнение позитив на новия бюджет е засилената доходна политика.
Коментари Харесай

Атанас Пеканов пред Дарик: Без съмнение позитив на новия бюджет е засилената доходна политика

" Без подозрение позитив на новия бюджет е засилената доходна политика. Аз от години приказвам в Българияпо тематиката, че би трябвало да имаме фокусирана доходна политика върху най-слабите словеве ". Това съобщи Атанас Пеканов в " Стълбището " по Дарик радио.

" България считам че 15-ина години не използваше задоволително опциите си за по-бърза конвергенция и по тази причина сме на послендо място по приходи ", добави той.

Пеканов означи, че 2023 година е била една много сполучлива стопански година за Европа и за света. Това е обаче най-лошата година за икономистите, уточни той, тъй като те предричаха, че доста страшни неща могат да се случат, само че в действителност международната стопанска система, в това число в България, се е справила добре.

" 3,2% напредък звучи супер, за мен е малко прекомерно оптимистично.Виждаме, че интернационалните прогнози за по-ниски. По отношение на инфлацията – тя продължава да бъде проблем в България, продължава да остава прекомерно висока ", уточни още Атанас Пеканов.

Той разяснява и прогнозите, че 2024 година ще бъде годината на огромния срив: " Световната стопанска система се оправи извънредно добре тази година. Ние сме подложени на всевъзможни типове шокове - геополитически, енергийни, ужасни неща се случват в Близкия изток, в Украйна. Въпреки това - ниска безработица в цяла Европа, в Щатите, инфлацията се успокои, нямаме кой знае какви банкрути. Всички стопански системи имат висока претовареност. Да, някои не са в най-хубавата допустима обстановка, само че това е стесняване на стопанската система с 0,5%, което, несъмнено, е неприятно, само че не е някакъв голям потрес, който не може да бъде преодолян - ще бъде преодолян ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР