Без резултат приключиха поредните консултации на Нормандската четворка по Украйна.

...
Без резултат приключиха поредните консултации на Нормандската четворка по Украйна.
Коментари Харесай

Украйна обвини Москва, че се опитва да „извива ръце“


Без резултат завършиха следващите съвещания на Нормандската четворка по Украйна. Русия недоволства, че Киев отхвърля да договаря с двата отделили се района в Донбас.

Украйна пък упрекна Москва, че се пробва да извива ръце.На този декор НАТО разгласи, че ще продължи да ускорява източния си фланг.

С следващия аероплан на елитния американски батальон " Страйкърс " в румънската военна база край Констанца дойде и генералният секретар Йенс Столтенберг.

„ Правим оценка дали би трябвало да създадем по-адекватно нашето дълготрайно наличие по източната граница на Алианса. Това включва военния контингент в Румъния, само че може би и в други страни от югоизточния фланг на съюза в бъдеще “, съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Кремъл упрекна Запада, че не вниква в същността на въпроса за Украйна след гаф на английският външен министър Елизабет Тръс. На подвеждащ въпрос на съветския ѝколега Сергей Лавров дали Лондон ще признае автономията на Воронежка и Ростовска област, които са съветски, тя дала отговор с „ не “, обърквайки ги с отделилите се Донецка и Луганска области в Украйна.

„ За страдание, това е действителността, в която би трябвало да отстояваме нашата позиция “, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Президентът Джо Байдън прикани американските жители да изоставен Украйна и предизвести, че няма да изпраща войски при положение, че сигурността им бъде застрашена.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР