Без председател остана Народното събрание при първия опит. Номинирани бяха

...
Без председател остана Народното събрание при първия опит. Номинирани бяха
Коментари Харесай

Без избран председател на Народното събрание при първи опит

Без ръководител остана Народното събрание при първия опит. Номинирани бяха Росен Желязков от ГЕРБ-СДС и Петър Петров от " Възраждане ", само че те не събраха задоволителна поддръжка, съобщи кореспондент на " Фокус ".

Желязков бе показан от шефката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, която разказа биографията му на правист.

" Доказан експерт и най-важното - потвърден законодател в две следващи национални събрания ", показа Петров колежката му Искра Михайлова. Според нея това е " късмет за първите две политически организации да имат балансьор ". Той обаче събра едвам 37 гласа в своя поддръжка - всичките от сътрудниците му от " Възраждане ". " Против " бяха от ПП-ДБ и Движение за права и свободи, а Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия се въздържаха. Само двама от ГЕРБ дадоха гласа си и той бе негативен.

Искра Михайлова предложи Петър Петров от " Възраждане “: " Доказан законодател и един хорат, основали най-вече законопроекти. Смятаме, че даваме опция да бъде определен ръководител, който да сплоти по този начин фрагментираното Народно събрание. Смятаме, че по този начин ще дадем късмет на първите две политически организации да имат балансьор. Смятаме, че можем да бъдем балансьор и да помогнем да има разговор. “

ПП-ДБ предложиха 30-минутна отмора, след която да се продължи с процедурата по желание на ръководител. Те обявиха, че са отворени и за други оферти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР