Без победител остана конкурсът за управител на Специализираната болница за

...
Без победител остана конкурсът за управител на Специализираната болница за
Коментари Харесай

Вторият конкурс за управител на СБР – Котел остана без победител

Без победител остана състезанието за шеф на Специализираната болница за рехабилитация – Котел, разгласен през декември предходната година от Министерството на здравеопазването. Резултатите са оповестени на уебстраницата на ведомството.

За позицията са кандидатствали двама души: доктор Григор Костов Малев и Любомира Валентинова Митова. Още след първия стадий обаче Любомира Митова отпада и до показване на идея стига само доктор Малев. Той обаче от своя страна не е съумял да преодолее този стадий от състезанието и надлежно не е позволен до последния му стадий – събеседването с комисия.

Така състезанието за шеф на СБР – Котел ще би трябвало да бъде преустановен и се чака оповестяването на нов.

Припомняме, предходният шеф на лечебното заведение бе уволнен след съмнения, че съзнателно е водил болничното заведение към банкрут. Сигнали за това бяха обществено изнесени от пострадали пациенти, на които е отказван банкет, въпреки да е имало опция за настаняването им. Стана ясно още, че редица експерти от личния състав са напуснали поради неполучаване на заплати.

След уволнението на някогашния шеф бе разгласен конкурс в края на март, на който обаче не се яви нито един претендент. Така, половин година по-късно, нов конкурс бе разгласен на 11 декември 2023 година

Междувременно проф. Христо Хинков съобщи желанията си да слее СБР – Котел със „ Специализирани лечебни заведения за рехабилитация – Национален комплекс “, което обаче досега не е осъществено.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР