Без изненади премина денят за световните лидери на професионалната сцена

...
Без изненади премина денят за световните лидери на професионалната сцена
Коментари Харесай

Очаквано - FaZe Clan и NAVI са полуфиналисти на IEM Кьолн

Без изненади мина денят за международните водачи на професионалната сцена по Counter-Strike: Global Offensive. На знаковия шампионат в Кьолн през днешния ден първите два отбора в ранглистата на hltv.org FaZe Clan и Natus Vincere си осигуриха места на крачка от огромния край.

Денят стартира в долната част на схемата в група Б. Там тимът на Liquid надигра американската организация Cloud 9 с 2:0 победи и продължи към борбата за третото място в групата. Там те се изправиха против бразилците от FURIA Esports, които надделяха с 2:1 победи съветския Spirit. Залогът в дуела сред двата отбора бе място в плейофите на IEM Кьолн 2022-ра. Liquid завоюва с 2:0 победи и продължава като трети от група Б.

В горната част на схемата международният номер 1 FaZe Clan победи с 2:0 победи датчаните от Astralis. На Overpass нещата се развиха релативно равностойно, като звездите от американската организация въпреки всичко завоюваха с 16:13. Втората карта пък бе Inferno, като след полувремето FaZe водеше с 8:7. След методична игра разликата набъбна и всичко завърши с 16:11.

Astralis обаче не загуби мястото си в шампионата – датският отбор ще стреля на четвъртфиналите против третия в група А – MOUZ, който надделя NYP с 2:1 победи в мача за трето място. Във финала за първата позиция в групата пък сензационно представящите се дотук геймъри от испанската организация Movistar Riders взеха първата карта на международния номер 2 NAVI: на Inferno испанците завоюваха с 16:9, като Natus Vincere не взе даже рунд след полувремето. Последва борба на Mirage, която “s1mple” и съотборниците му взеха с 16:11, макар че губеха на полувремето с 6:9. Решаващата карта бе Overpass, на която украинският отбор потвърди класата си. 12:3 през първото полувреме и макар опита на Movistar да изравни, успеха отиде на сметката на NAVI след 16:10.

Плейофите стартират на 15-ти юли, като в първия от двата четвъртфинални мача Astralis излиза против MOUZ. Победителите от тази двойка ще стрелят против Natus Vincere. По-късно същия ден Movistar се изправя против Liquid за място на полуфинала против FaZe Clan.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР