Без изключително важните закони, гласувани от Народното събрание и партиите,

...
Без изключително важните закони, гласувани от Народното събрание и партиите,
Коментари Харесай

Денков: Без важните закони, гласувани от НС, нямаше да бъде вдигнато ветото на Нидерландия

Без извънредно значимите закони, гласувани от Народното събрание и партиите, които ги поддържаха, нямаше да бъде вдигнато ветото на Нидерландия. Това съобщи министър председателят Николай Денков на брифинг в Министерския съвет, който разяснява предстоящото присъединение на страната ни към Шенгенското пространство по въздух и вода през 2024 година. 

“Принцип на нашия кабинет е да не изнасяме информация преди да са завършили договаряния по разнообразни тематики, които са комплицирани и значими, само че, защото румънското държавното управление даде пред техните медии част от информацията по към момента продължаващите договаряния, взехме решение, че би трябвало да разкажем това, което се случва през последните дни и седмици. Госпожа Габриел играе основна роля като министър на външните работи и вицепремиер в договарянията, само че желая да отбележа, че в договарянията доста интензивно, с изключение на нейния екип, с изключение на съветника при мен основна роля изиграха и сътрудниците от Министерство на вътрешните работи. Искам да подчертая, че с цел да имаме позитивен резултат, роля играят доста институции. Специално желая да подчертая ролята на Народното събрание, което през последните месеци одобри редица закони, които бяха чакани от години и които бяха свързани с упованията на Нидерландия и на Европейската комисия, за определяне на господство на правото в България. Те бяха извънредно значими. Затова наблягам още веднъж ролята на Народното събрание и на партиите, които поддържаха тези закони, защото без тях нямаше да бъде вдигнато ветото на Нидерландия, уточни Денков. 

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел добави, че към България няма спомагателни условия, а единствено за осъществяване на Дъблинските регламенти в страната ни да се върнат записаните у нас бежанци, които по-късно се появяват в Австрия.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/1099588191082046
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР