Без гласуване на предлаганите конституционни промени завърши днешното заседание на

...
Без гласуване на предлаганите конституционни промени завърши днешното заседание на
Коментари Харесай

Македонският парламент отложи гласуването на конституционните промени

Без гласоподаване на предлаганите конституционни промени приключи днешното съвещание на македонския парламент, съобщи БНР.

Депутатите ще продължат работата си на 16 октомври от 11 часа. Поправките са част от изискванията за смяна на името на страната и евроатлантическата й интеграция.

В началото на съвещанието министър председателят Зоран Заев насочи апел за помиряване сред власт и съпротива и уточни, че това е единственият метод за мир, непоклатимост и стопански разцвет на страната. Той свърза апела си със събитията от 27 април предходната година, когато съперници на Социалдемократическия съюз на Македония нахлуха в Народното събрание и се стигна до конфликти. При тях пострада и самият Заев.

" Това е отличен миг да си извиним и да се помирим. Знам, че това има цена. Подготвен съм да платя политическата цена. ", съобщи македонският министър председател.

Преди Заев думата имаше опозицията. Илия Димовски от ВМРО-ДПМНЕ изиска точката за смяна на конституцията да бъде свалена от дневния ред поради липса на легитимност, само че предлагането му бе отхвърлено от депутатите.

Междувременно пред Народното събрание се събраха протестиращи против конституционните промени. Те блокираха за малко придвижването в региона.

Предложените от кабинета на Зоран Заев четири ремонти са част от съглашението от Преспа, подписано с Гърция. Договорът сред Скопие и Атина ще бъде гласуван и в гръцкия парламент.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР