Без финансова подкрепа от западните партньори за Украйна ще бъде

...
Без финансова подкрепа от западните партньори за Украйна ще бъде
Коментари Харесай

Зеленски загрижен, че Украйна може да изпадне в криза без финансова помощ от Запада

Без финансова поддръжка от западните сътрудници за Украйна ще бъде мъчно да натрупва обществени заплащания, защото съвсем всички средства в този момент отиват за финансиране на армията. Това сподели президентът Владимир Зеленски по време на диалог с представители на африкански медии, съобщи украинската организация УНИАН.

" Важен въпрос е финансовата поддръжка за обществени заплащания. Ще ви кажа искрено - без поддръжка ще бъде доста мъчно. Защото всички пари, които Украйна печели, ние даваме на нашите военни ", сподели президентът.

Той добави, че без помощ от съдружниците Украйна ще би трябвало да избира сред обществено обезпечаване и военни разноски и това може да провокира „ рецесия в обществото, която ще повлияе на хода на войната “. " Ще би трябвало или да понижим поддръжката за военните, заплащанията към тях, или да не предоставяме обществени помощи. Тоест, във всеки случай ще бъде рецесия. Ще повлияе ли на хода на войната? Да. Ще спре ли нашата битка? Не “, акцентира Зеленски.

По-рано вицепремиерката и министърката за реинтеграцията на краткотрайно окупираните територии на Украйна Ирина Верешчук заяви, че към 40% от вътрешно разселените лица, получаващи финансова помощ от страната, живеят единствено с тези средства. През октомври Министерството на обществената политика спря изплащането на месечни помощи на над 140 000 вътрешно разселени лица, откакто инспекция откри, че тези хора не дават отговор на критериите за подкрепяне. Това понижи разноските на държавния бюджет с 400 милиона гривни на месец. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР