Без дебат парламентът забрани нагреваемите ароматизирани цигари. Депутатите одобриха окончателно

...
Без дебат парламентът забрани нагреваемите ароматизирани цигари. Депутатите одобриха окончателно
Коментари Харесай

Без дебат парламентът забрани нагреваемите ароматизирани цигари

Без спор Народното събрание забрани нагреваемите ароматизирани цигари. Депутатите утвърдиха дефинитивно текстовете, с които се не разрешава предлагането и продажбата на нагреваеми тютюневи произведения с разнообразни аромати и овкусители. 

Така от януари пластмасови устройства към този момент не би трябвало да се оферират от търговците. Забраната влиза в действие незабавно, а за продуктите, които са в комерсиалната мрежа - до привършване на количествата. Забраната не важи за бездимните електронни цигари за многократна приложимост. 

В текстовете е посочено, че възбраната ще обхване продажбата на електронни цигари с присъщи вкусово-ароматни качества

Промените в Закона за тютюна и тютюневите произведения са импортирани от Министерския съвет.

Съгласно европейска инструкция те ще бъдат включени в обсега на възбраната за стартирането на пазара на тютюневи произведения с присъщи вкусово-ароматни качества или съдържащи овкусители, в която и да е от съставните им елементи - да вземем за пример филтри, хартия, опаковки, капсули или други механически детайли.

До момента над 215 души в цялата страна са признати със зной, повръщане и отмалялост в незабавните отделения

Предвижда се и отпадане на опцията страните членки да освобождават нагреваемите тютюневи произведения от отговорностите за слагане на здравни предизвестия върху опаковките.

Продуктите с ниско наличие на никотин, също ще се дефинират като тютюневи произведения и ще попадат в обсега на възбраните поради риска върху здравето.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР