Бейрут. Очаква се бившият премиер на Ливан Саад ал Харири

...
Бейрут. Очаква се бившият премиер на Ливан Саад ал Харири
Коментари Харесай

Reuters: Бившият премиер на Ливан Харири ще напусне Саудитска Арабия до 48 часа

Бейрут. Очаква се някогашният министър председател на Ливан Саад ал Харири да напусне Саудитска Арабия до 48 часа, като източник непосредствен до него е съобщил на Reuters , че той ще отлети в посока Париж, преди да се върне до Бейрут, с цел да подаде публично оставката си като министър председател на страната.
Както организация „ Фокус “ към този момент осведоми, Харири подаде оставката си посредством телевизионно послание, направено от столицата на Саудитска Арабия – Рияд, на 4 ноември. В сряда той разгласи, че приема поканата на Франция да дойде в страната. Това провокира ливанския президент Мишел Аоун да напише в обществената мрежа „ Туитър “, че се надява държавната рецесия в страната да завърши, когато някогашният ливански министър председател се завърне в Бейрут. Държавният глава отхвърли да одобри оставката на Харири, до момента в който той не се завърне в страната, с цел да я подаде персонално и да даде пояснение за претекстовете си.
Според организацията, оставката на някогашния министър председател е тласнала Ливан в центъра на противостоянието сред двете районни сили Иран и Саудитска Арабия.
Президентът на Ливан Аоун е декларирал в четвъртък, че Ливан ще продължи да се придържа към политиката си на „ деасоцииране, изключително с арабските страни “. Политиката на деасоцииране на страната в общи линии значи възпиране от присъединяване в районните спорове.
Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР