Бетонните блокове, поставени от Египет след бомбардировките по границата му

...
Бетонните блокове, поставени от Египет след бомбардировките по границата му
Коментари Харесай

Египет отваря граничния пункт с ГАЗА, армията е на границата

Бетонните блокове, сложени от Египет след бомбардировките по границата му с обсадената линия Газа, бяха преместени, съобщи Франс прес, като цитира източник от египетските сили за сигурност.

На 14-ия ден от войната сред Израел и " Хамас ", почнала с невиждани офанзиви на ръководещото Газа палестинско ислямистко придвижване, Организация на обединените нации съобщи, че 2,4-те милиона поданици на Газа, половината от които - деца, са на ръба на злополуката, тъй като Израел прекъсна водата, електричеството и горивото за палестинския анклав. Резервите от храна скоро ще се изчерпят напълно.

Отново по данни на международната организация на гражданин на Газа се падат ресурси от по 3 литра вода вместо нужните 50 литра.

Израел отхвърля изрично да отвори контролните пунктове по границата с Газа, само че Съединени американски щати съумяха да убедят израелския министър председател Бенямин Нетаняху да позволи доставката на помощи от Египет, през контролния пункт " Рафах ".

Но макар че самолети от целия свят доставят храна и медицински материали, те не могат да влязат в Газа, където броят на починалите в резултат на израелските въздушни удари доближи близо 3800 души, в това число минимум 1500 деца. Ранените са над 12 000, съгласно локалните управляващи.

Египет продължава да ремонтира подложените на обстрел пътища, водещи до палестинския надзорен пункт и съгласно очевидци, египетска техника е влезнала в анклава, с цел да поправи пътищата от палестинска страна.

Бетонните блокове, сложени по границата покрай " Рафах " са били преместени през нощта, съгласно източник от силите за сигурност, а на мястото са струпани военни елементи, демонстрират видеа, оповестени в Телеграм.

Преди войната близо 60% от жителите на Газа зависеха от интернационалната филантропична помощ за прехраната си, напомня Агенция Франс Прес.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР