Бетина Жотева е новият председател на Съвета за електронни медии

...
Бетина Жотева е новият председател на Съвета за електронни медии
Коментари Харесай

СЕМ има нов председател

Бетина Жотева е новият ръководител на Съвета за електронни медии (СЕМ). Тя беше определена с три гласа „ за “ и два „ въздържал се “ и смени на поста София Владимирова. Жотева е член на Съвет за електронни медии от 2016-та година, номинирана по президентската квота от тогавашния държавен глава Росен Плевнелиев.

„ Предстои тежка година, тъй като има избори. Предстои доста значима година за медийния бранш, тъй като ще има нов закон поради директивата. И следва извънредно значима година ние да покажем на света, че медийната регулация в България е самостоятелна и е доста значима “, сподели Жотева, представена от БНР.

По закон ръководителят на Съвет за електронни медии се избира за период от една година. Жотева встъпва в служба от на следващия ден.

Тя има дълготраен опит в региона на медиите и връзките с обществеността. Започва кариерата си в Българска национална телевизия през 1990 година като водещ вести и редактор на Международните вести.

От 2000 до 2005 година е сътрудник на в. „ Труд ” и шеф на бюрото на вестника в Брюксел. От 2005 година до 2007 година е съветник и анализатор към НАТО, а от 2007 година до 2010 година заема длъжността Първи секретар по въпросите на връзките с медиите и информационните тактики в Постоянното посланичество на Република България в Европейския съюз, Министерство на външните работи. Преди да стане член на Съвет за електронни медии е  представител на Министерството на външните работи в екипа на министър Даниел Митов. Работи в администрациите на четири български държавни управления. През 2014 година е част от политическия кабинет на вицепремиера по икономическа политика и министър на районното развиване Екатерина Захариева в служебния кабинет на Георги Близнашки и дава отговор за медийната политика, връзките с обществеността и междуправителствените връзки в икономическия бранш. Била е шеф на Дирекция " Връзки с обществеността и протокол " на Министерството на финансите и шеф на същата дирекция в Министерството на стопанската система и енергетиката в служебното държавно управление през 2013 година

Притежава бакалавърска степен от Държавен университет-Будапеща, Унгария, и магистърска степен от Софийски университет „ Св. Климент Охридски ” по философия и метафизичен науки. Владее свободно четири езика - британски, съветски, френски и испански.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР