Бети Бросмър знае как да обръща глави. Калифорнийката започва като

...
Бети Бросмър знае как да обръща глави. Калифорнийката започва като
Коментари Харесай

Запознайте се с Бети Бросмър, модната кралицата с „невъзможната талия“, която изгради цяла фитнес империя

Бети Бросмър знае по какъв начин да обръща глави. Калифорнийката стартира като модел в тийнейджърските си години и удивява читателите на списанието, за което снима, с русата си коса, ярката си усмивка и извитата си фигура.

Но тя е освен това от модел.

Бросмър поема контрола върху кариерата си по способи, по които малко дами по това време са го правили, и потвърждава, че има мозък и мощ – в допълнение към хубостта – когато минава към писане и редактиране на текстове с фитнес тема.

Това е славният живот на Бети Бросмър, моделът, който разруши упованията за дамите от средата на века.

Родена на 2 август 1935 година в Пасадина, Калифорния, Бети Клоуи Бросмър „ много наподобява на момченце “ в младостта си. Атлетична по природа и насърчавана от татко си да се занимава със спорт, тя се интересува от културизъм още като тийнейджърка.

Бети също по този начин среща триумф като модел в ранна възраст. След като театралничи за Sears & Roebuck на 13, тя хваща окото на пин-ъп фотографите Алберто Варгас и Ърл Моран. Така през 1950 година, на 15-годишна възраст, Бросмър се мести в Ню Йорк, с цел да стане модел на цялостен работен ден.

Там реализира необикновен триумф – само че също по този начин е принудена да порасне бързо: „ Когато бях на 15, ме направиха по този начин, че да наподобявам на към 25 “, спомня си тя за ранната си кариера.

Не след дълго нейният облик става част от американската просвета. Освен че печели десетки състезания за хубост, новата звезда се появява на кутии с мляко, билбордове и корици на книги и на списания.

Тя напуща Ню Йорк след няколко години – събитие толкоз значимо, че е разказан в колоните на обществото – и се реалокира назад в родната си Калифорния. Там жонглира проучването на логика на психиката в UCLA с работата си като модел.

 Jayne Mansfield (Kiss them for me-1957)

Джейн Мансфийлд

Но тя продължава да обръща глави. Бети Бросмър театралничи за Кийт Бърнард, който снима и хора като Мерилин Монро и Джейн Мансфийлд. Тя даже е поканена да театралничи за Playboy, макар че снимачният ден поема надолу, когато Бросмър отхвърля да театралничи гола.

„ Не мислех, че е аморално, само че просто не желаех да сътворявам проблеми на другите “, споделя момичето за фотосите. „ Мислех, че това ще засрами бъдещия ми брачен партньор и фамилията ми. “

Въпреки че стартира млада, Бети Бросмър добре схваща цената си. Тя има правата върху всички свои изображения и надлежно й се заплаща всякога, когато се употребява някое от тях.

А тя не се тормози да размени фотосите на лицето си с лицеви опори.

В края на 50-те години на предишния век Бети Бросмър среща съдбовно Джо Уайдър, културист и издател на фитнес списание. Омагьосан от нея, Джо постоянно я показва в своите списания. А по-късно и се дами за нея, през 1961 година

Оттам Бросмър развива личния си интерес към света на фитнеса. Тя списва колонки за културизъм и фитнес, наречени „ Body by Betty “ и „ Health by Betty “ и предизвиква моделите на корицата да наподобяват здрави.

„ Кажете истината. Дайте на дамите нещо, в което могат да повярват “, написа Бросмър. „ Бъдете почтени и помогнете на дамите да основат интегриран метод на живот, който включва здраве, фитнес и хранене, основани на надеждна информация. “

Според Арнолд Шварценегер, непосредствен другар на двойката, въздействието на Бросмър оказва помощ на фитнес империята на Уайдър да пораства.

Тя предизвиква брачна половинка си да основе списание Shape, с цел да доближи до повече дами и предлага той да се насочи към „ мъжа, който просто желае да бъде във форма “, а освен към „ момчетата, които желаят да вдигнат по 200 кила “. С нейната визия, сподели Шварценегер, „ бизнесът в действителност потегли “.

 Betty Weider and Arnold Schwarzenegger

Днес Бети Бросмър се счита за един от най-хубавите pin-up модели на своята възраст. Тя е еманация на женствеността и хубостта от 50-те дотам, че поп звездата Били Айлиш се пробва да й подражава на корицата на Vogue през юни 2021 година

Но Бросмър е доста, доста повече от pin-up модел: откакто се издигат до върха в този отрасъл, тя се усеща комфортно да се насочи и към нещо друго. Така Бети развива също толкоз впечатляваща кариера като публицист за фитнес промишлеността и от време на време е наричана „ Първата дама на фитнеса “.

Всъщност тя е приета повече през последните години за работата си във фитнеса – а не в модата. През 2004 година тя и брачният партньор й (Джо Уайдър почива през 2013 г.) подаряват 1 милион $ на Тексаския университет в Остин, с цел да поддържат сбирката на университета от предмети, свързани с физическата просвета. А през 2014 година Бросмър е въведена в Международната зала на спортната популярност.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР