Бешикташ и Фенербахче завършиха наравно 0:0 в голямото дерби на

...
Бешикташ и Фенербахче завършиха наравно 0:0 в голямото дерби на
Коментари Харесай

Бешикташ се скъса да пропуска в дербито с Фенербахче

Бешикташ и Фенербахче приключиха наедно 0:0 в огромното дерби на 8-ия кръг на турското състезание. Двата истанбулски гранда изиграха забавен мач на " Водафон Парк ", само че не съумяха да намерят път към гола. " Черните орли " би трябвало да съжаляват, че не стигнаха до трите точки, защото бяха по-добрият тим, изключително през второто полувреме, а в края на мача Вут Вегхорст на два пъти пропусна да се разпише. Попадение на нидерландеца през първата част беше анулирано поради засада. 

Срещата стартира с по-настъпателни дейности на гостите, само че действителни рискове пред Ерсин Дестаноолу нямаше. В 17-ата минута Бешикташ стигна до гол с първата си по-добра офанзива в мача. Нейтън Редмънд проби отляво и центрира в наказателното поле, където Вегхорст се освободи от Густаво Енрике и прати топката във вратата. Попадението обаче беше анулирано, защото нападателят беше в състояние на засада. 

След половин час игра Тайп Сануч насочи удар с глава след центриране на Джаксън Мулека отдясно, само че Алтай Байандър съумя да избие в корнер. В ответната офанзива Енер Валенсия се озова на стрелкова позиция и насочи удар от дребен ъгъл, само че Ерсин се оправи. 

В 33-ата минута вратарят на " канарчетата " отрази подъл шут на Редмънд. Минута преди края на първата част Валентен Розие проби отдясно и пусна отличен паралелен пас за Деле Али, само че англичанинът не съумя да засече топката във вратата. 

В 57-ата минута се получи меле в наказателното поле на домакините, при което Фенербахче изиска дузпа за нарушаване против Жоао Педро, само че такава не беше отсъдена. Постепенно Бешикташ взе самодейността, а треньорът Валериен Исмаел пусна в игра Жедсон Фернандеш, Рашид Гедзал и Дженк Тосун. Смените дадоха резултат, като " черните орли " станаха още по-опасни в офанзива. В 88-ата минута Розие напредна отдясно и качи топката на главата на Вегхорст, само че нидерландецът стреля на сантиметри от дясната греда. 

Минута по-късно Рашид Гедзал центрира от директен свободен удар, а Вегхорст насочи удар с глава с тил към вратата, само че топката срещна страничната греда. Малко по-късно Тайфур Бингьол засече подаване на Умут Мераш, само че не откри очертанията на вратата. 

Така Бешикташ записа трети следващ мач без победа. " Черните орли " са 6-и с 15 точки, до момента в който Фенербахче е седми с точка по-малко, само че и мач пасив. Лидер е Истанбул Башакшехир със 17 точки. Толкова имат още Адана Демирспор, Галатасарай и Коняспор. 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР