Беше важно Вежди Рашидов да напусне политиката, защото той имаше

...
Беше важно Вежди Рашидов да напусне политиката, защото той имаше
Коментари Харесай

Социолог: Важно беше Вежди Рашидов да напусне политиката

Беше значимо Вежди Рашидов да напусне политиката, тъй като той имаше и предишни такива изявления, при него това не се случва за първи път. Това сподели в ефира на Euronews Bulgaria социологът Алексей Пампоров. По думите му в подтекста на смяната на Закона за домашното принуждение и митингите в доста градове на страната, сходно изявление е скандално.
Нека забележим въпреки всичко дали тази оставка ще бъде гласувана и призната, тъй като по другарска линия не знаем какво биха могли да измислят и да кажат: „ Той е доста скъп, той ни е значим, той е доайен “. Важно беше, че партията му се разграничи от него, значимо е да се приказва по този метод, това е сигнал, че отношението на обществото би трябвало да се промени, тъй като е недопустимо.
Лошо е, че измененията в този толкоз значим се случиха толкоз бързо поради публичното напрежение, тъй като има редица слаби места в актуалната законодателна рамка. Едно от тях беше точно въпросът за „ интимната връзка “ и това, че нямаше протекция за жертвите. Хубавото в този момент е, че се извървя първата крачка към нормализиране, само че това е една доста дребна стъпка, разяснява социологът.

 
Неразбирането на депутатите е явно. Това с 60-те дни обаче е цялостна нелепост. Понятието за интимна връзка трябваше да остане по-отворено, с лимитирани благоприятни условия за тълкования.
По думите на Алексей Пампоров една част от обществото още веднъж остава незащитена след измененията в закона, а домашното принуждение постоянно отива оттатък интимната връзка. Трябваше да се прегледат всички оферти, проучвания и данни преди да се работи по смяната, сподели още той.

Цялото изявление вижте във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР